Veliki broj događaja

Svečano obilježen Dan Grada Livna

U analizi urađenog, gradonačelnik Livna istaknuo je kako je završena izgradnja srednje glazbene škole i da će vrlo brzo biti omogućen nastavak glazbenog obrazovanja učenika nakon unutarnjeg uređenja zgrade, koje je u tijeku.
Kultura / Flash | 28. 09. 2018. u 19:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Livno Online / Svečana sjednica povodom Dana Grada Livna

Svečanom sjednicom Gradskog vijeća u petak je obilježen Dan Grada Livna. 

Tijekom svečane sjednice livanjski gradonačelnik Luka Čelan govorio je o spremnosti na suradnju i pružanju svake logističke podrške bilo kojem zainteresiranom ulagaču i poslovnom čovjeku za pokretanje poslova u Livnu, urađenim infrastrukturnim projektima i svemu drugom što se radi i planira uraditi. 

 Ocijenio je kako je neophodno bolje uskladiti Zakon o načelima lokalne samouprave i Zakon o pripadnosti javnih prihoda u Federaciji BiH. Posebice je istaknuo da je Livno započelo izgradnju kolektora za prikupljanje fekalnih otpadnih voda za naselja Žabljak i Rapovine u duljini od nešto više od 4 kilometra. 

 U analizi urađenog, gradonačelnik Livna istaknuo je kako je završena izgradnja srednje glazbene škole i da će vrlo brzo biti omogućen nastavak glazbenog obrazovanja učenika nakon unutarnjeg uređenja zgrade, koje je u tijeku. 

Također je podsjetio i na nedavno otvorenje poslovnog inkubatora u tom gradu. 

 Govoreći o mladima na ovom području, istaknuo je kako se u zadnjih sedam godina za svu školsku djecu uspio osigurati besplatan prijevoz i da Grad Livno potporu za ovaj projekt ima od  Vlade Hercegbosanske županije i resornog ministarstva. 

 U svom obraćanju na svečanoj sjednici, hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović čestitao je najprije 1126. obljetnicu prvog pisanog spominjanja Livna i livanjskog kraja, a zatim i 100. obljetnicu osnutka NK "Troglav 1918". 

 Čović je naglasio značaj gospodarske i demografske politike sa stajališta obitelji i djece te na taj način poslao poruku kako je važno praviti dobro za svakog žitelja i prijatelja, koji se želi vratiti da gradi svoju budućnost na ovom prostoru. 

Poručio je kako želi puno planova Livnu i ovim prostorima kako bi Livno bio još suvremeniji i moderniji grad. 

-  Duboko sam uvjeren da će se nastaviti dobra suradnja s Republikom Hrvatskom iz ovih pograničnih područja – kazao je Čović. 

 Na današnjoj svečanoj sjednici Odlukom Gradskog vijeća za počasnog građanina Grada Livna proglašen je Zlatko Dalić, izbornik Nogometne reprezentacije Hrvatske, a zahvalnice Grada Livna za postignuća u promoviranju tog grada dodijeljene su - HKDU "Dinara" i KUD "Rudine" iz Vidoša i Nogometnom klubu "Troglav 1918", priopćeno je iz Vlade Hercegbosanske županije. 

 Nakon sjednice položeni su vijenci i upaljene svijeće na Spomeniku poginulima za slobodu hrvatskog naroda i na spomeniku kralju Tomislavu u Livnu. 

Svečanoj sjednici, uz ostale, nazočili su: predsjedateljica Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Borjana Krišto, predsjednik Vlade Hercegbosanske županije Ivan Jozić s ministrima Darinkom Mihaljevićem i Hikmetom Hodžićem, potom predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara, zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Bariša Čolak, predstavnici braniteljskih udruga Domovinskog rata, kao i predstavnici Oružanih snaga BiH i livanjski gvardijan Pero Kuliš.

Kopirati
Drag cursor here to close