Sve spremno za Mostrip vikend

Talijanska revija strip majstora stiže u Mostar

Sve je spremno za Mostrip vikend koji će biti održan u Mostaru subotu i nedjelju 5. i 6. listopada 2019. godine, u prostorijama Hrvatskog doma hercega Stjepane Kosače.
Kultura / Flash | 02. 10. 2019. u 13:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ovogodišnji Mostarski strip vikend će svečano otvoriti veleposlanik Republike Italije u Bosni i Hercegovini, Nicola Minasi. Tim povodom u srijedu 3. listopada u 13 sati održati će se konferencija za medije u veleposlanstvu Republike Italije u BiH, gdje će biti predstavljeni talijanski majstori stripa - koji stižu u Mostar.

Dok se očekuje konferencija za medije u Sarajevu, do tada se vrše posljednje pripreme za strip vikend u Mostaru. Organizatori nisu krili oduševljenje svim najavljenim aktivnostima.

''Svake godine imamo sve veći broj autora. Prošle godine je bilo trinaest, ove godine je to broj od osamnaest. Također, ove godine pokrovitelj je veleposlanstvo Italije  u BiH, te imamo šest autora iz Italije što nam pričinjava posebno zadovoljstvo. Nadamo se da će ta suradnja ubuduće rasti“, kazao je za Bljesak.info Dubravko Šimić, predsjednik Mostripa.

Iz ovogodišnjeg programa izdvajaju tribine posvećene Dylan Dogu, strip-junaku za kojeg znaju čak i oni koji ne čitaju stripove. 

''Program je sličan kao i do sada. Dakle, organiziramo autorske tribine, zatim radionice crtanja za djecu, predstavljamo službenu maskotu, koja će posebno biti interesantna za sve mališane koji se žele fotografirati'', dodao je Alen Mašić, jedan od organizatora strip vikenda u Mostaru.

Iz  kluba Mostrip ističu da je cilj druženja i manifestacije, promocija i popularizacija strip-kulture s naglaskom na mlađu generaciju .

Kopirati
Drag cursor here to close