Potpisani ugovori

"Sunčana strana Federacije BiH 2018" povezat će Mostar i Sarajevo

U skladu sa Odlukom Vlade Federacije BiH vrijednost tog projekta je 235.000 KM.
Kultura / Flash | 25. 07. 2018. u 16:31 Fena
Sunčana strana Federacije BiH 2018

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministarstvo okoliša i turizma FBiH, Udruženje Obala Art Centar Sarajevo i Agencije PRimera iz Mostara potpisali su danas ugovor o realizaciji projekta "Sunčana strana Federacije BiH 2018."   

U skladu sa Odlukom Vlade Federacije BiH vrijednost tog projekta je 235.000 KM. 

Projektom Udruženje Obala Art Centar iz Sarajeva i Agencija PRimera iz Mostara, uz podršku ministarstva okoliša i turizma FBiH, od srpnja do listopada 2018. godine organizirat će niz umjetničkih sadržaja s ciljem promocije i obogaćivanja kulturno-turističke i zabavne ponude Mostara i Sarajeva gdje će programi biti održavani. 

Kako je istaknula ministrica okoliša i turizma FBiH Edita Đapo, uz sudjelovanje umjetnika i iz drugih gradova, "Sunčana strana Federacije BiH 2018." ujedno će promovirati i druge gradove u FBiH. 

''U ovogodišnjoj ljetnoj turističkoj sezoni na različitim lokacijama u Sarajevu i Mostaru bit će realizirani brojni atraktivni sadržaji, u suradnji sa kulturno-umjetničkim društvima, glumcima, likovnim umjetnicima, fotografima, profesionalcima iz gastro svijeta'', naglasila je Đapo. 

Po riječima vlasnice Agencije PRimera iz Mostara Snježane Delić u Mostaru će naprimjer, u sklopu tog projekta biti organiziran Foto natječaj "Sunčana strana Mostara", u sklopu kojeg će na Španjolskom trgu u Mostaru biti otvorena izložba, a autore tri najbolje fotografije očekuju nagrade. 

''Bit će održana i radionica modernih plesova, defile mažoretkinja, polumaraton, dječja smotra folklora uz nastup oko 200 djece iz osam folklornih društava iz cijele BiH uz mimohod kroz grad. Umjetnici - studenti Likovne akademije na ulici će raditi portrete prolaznika, a novost će sigurno biti i Cheez - okvir za slikanje s motivom Starog mosta, zatim snimanje milenijske fotografije dronom za vrijeme skokova sa Starog mosta. Svakako, nezaobilazna je predstava  o Aleksi Šantiću i čuvenoj Emini gdje će posjetitelji imati priliku obući njihove kostime'', rekla je Delić. 

U vrijeme održavanja 24. Sarajevo Film Festivala od 10. do 17. kolovoza, posjetitelji i turisti će u Mostaru imati priliku na adekvatnom prostoru ispod Starog mosta, na led ekranima velike rezolucije, tijekom dana gledati ekskluzivno snimljene najzanimljivije video materijale sa prethodnih desetak izdanja Festivala, kao i video materijal događanja sa ovogodišnjeg Sarajevo Film Festivala. 

''Za turiste i sve posjetitelje, to će biti jedinstvena prilika i poseban ugođaj da se upoznaju sa svim aktivnostima Sarajevo Film Festivala. Također, prije i nakon ovogodišnjeg SFF-a, u Mostaru će moći gledati neke od najzanimljivijih filmova prošlogodišnjeg i ovogodišnjeg SFF-a, na platou - prostoru ispred Hrvatskog doma herceg Stjepana Kosače, gdje će biti privremeno Ljetno kino'', kazao je predsjednik Udruženja Obala Art Centar Sarajevo Mirsad Purivatra. 

U Sarajevu će također biti održani foto natječaji s izložbom, gastro prezentacije na otvorenom, koncerti izvođača sevdaha (pjevača i svirača) na lokaciji Žuta/Jekovačka tabija tijekom cijelog ljeta, ulična plesno-zabavna parada povodom službenog početka 24. Sarajevo Film Festivala, ulicama Sarajeva od Baščaršije do Narodnog pozorišta, s četiri umjetničke grupe iz BiH i mažoretkinjama. 

Bit će održan i poseban program predstavljanja tradicionalnih zanata i glazbenih instrumenata, te kako je kazao Purivatra, obilazak poznatih lokacija uz kostimirane programe gdje će glumci, odjeveni u poznate likove iz povijesti, turiste na tim lokacijama upoznavati s važnim događajima iz prošlosti Grada Sarajeva. 

Kopirati
Drag cursor here to close