Svečano i mirno

Sudionici "Marša mira" stigli u Potočare

U "Maršu mira" sudjelovali su građani iz Sarajeva, Goražda, Vlasenice, Visokog, Mostara i drugih bh. gradova.
Kultura / Flash | 10. 07. 2021. u 19:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gotovo tri tisuće sudionika "Marša mira" stiglo je u Potočare, gdje će sutra prisustvovati obilježavanju 26. godišnjice genocida u Srebrenici i dženazi 19 žrtava.

Tijekom protekla tri dana, sudionici "Marša mira" kretali su se trasom kojom su Srebreničani u ljeto 1995. godine pokušavali doći do slobodnog teritorija – Tuzle ili Kladanja.

U "Maršu mira" sudjelovali su građani iz Sarajeva, Goražda, Vlasenice, Visokog, Mostara i drugih bh. gradova. Osim toga, tu je i nekolicina stranih državljana koji su posjetu BiH iskoristili kako bi odali počast žrtvama genocida, prenosi BHRT

"Marš mira" koji je ove godine organiziran 17. put u okviru obilježavanja 26. godišnjice genocida nad Bošnjacima "Sigurne zone Ujedinjenih naroda" Srebrenica, za preživjele Srebreničane predstavlja neku vrstu liječenja trauma ali i obvezu da svoja iskustva i priče ispričaju i prenesu mlađim generacijama.

"Marš mira" ima za cilj i izgradnju, unaprjeđenje i njegovanje kulture sjećanja te onemogućavanje negiranja, poricanja i relativiziranja zločina genocida.

Kopirati
Drag cursor here to close