Mješoviti zbor

Studenti teologije iz Mostara i Sarajeva pjesmom uveličali misno slavlje u Blagaju

Kultura / Flash | 12. 06. 2017. u 07:12 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na poziv župnika župe Blagaj – Buna mr. don Nikole Menala, u nedjelju 11. lipnja 2017., prigodom proslave svetkovine Presvetog Trojstva, titulara te župe, u župnoj crkvi u Blagaju, kod Mostara, gostovao je Mješoviti zbor studenata Teološko-katehetskog instituta iz Mostara Katoličkoga bogoslovnog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, pod vodstvom prof. Nike Luburića.

Pjevači Mješovitog zbora studenata toga su dana pjevali na pučkoj misi u 11 sati, koju je predvodio don Ilija Petković, župni vikar u mostarskoj katedrali, uz koncelebraciju župnika Menala i župnog vikara don Damira Pažina, priopćili su iz Katedrale Mostar.

Pozdravljajući nazočne, posebice zbor studenata na čelu s prof. Nikom Luburićem, župnik je Menalo na početku mise istaknuo, da mu je želja i ove godine ugostiti pjevače studentskog zbora, jer su prema njegovu mišljenju, prošlogodišnjim nastupom, kao nitko dotad, uljepšali liturgijsko slavlje i uveličali župnu proslavu.

Tijekom mise pjevači su, pod vodstvom prof. Luburića, uz misu De angelis, pjevali višeglasne crkvene skladbe, ali i poznate pučke crkvene popijevke. Nakon mise priredili su kratki koncert. Svojim nastupom dodatno su razveselili sve prisutne vjernike. Za vjernike župe Blagaj – Buna bio je to uistinu velik dan duhovnog osvježenja, a pjevačima Mješovitog zbora studenata Teološko-katehetskog instituta, kao i njihovu voditelju, to će jednodnevno gostovanje sasvim sigurno ostati u lijepoj uspomeni.

Nakon tjelesne okrijepe za zajedničkim stolom, pjevači zbora, sa svojim voditeljem i župnikom, posjetili su turističku atrakciju, vrelo rijeke Bune, drevnu rijeku, po nekim promišljanjima pradomovinu bunjevačkih Hrvata, kamo dolazi velik broj turista iz Bosne i Hercegovine i drugih država.

Kopirati
Drag cursor here to close