Autora Ive Sušca Bronđe

Sto godina kulture u Trebižatu predstavljeno kroz knjigu

Promocija je održana u sklopu manifestacije ''Trebižaćko kulturno ljeto'', a upriličena je u prostorijama u Stare školi u Trebižatu.
Kultura / Flash | 12. 08. 2021. u 21:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Veliki dio kulturnog blaga Trebižata, ali i cijele Čapljine, pa i regije, koji se odnosi na proteklih sto godina, sabran je u knjigu ''Sto godina kulture u Trebižatu'' koja je predstavljena u ovom čapljinskom naselju.

Autor knjige je Ivo Sušac Bronđa, koji kaže kako se radi o knjizi koja govori o selu Trebižatu i kulturno-umjetničkom društvu ''Seljačka sloga'', ali i o nematerijalnoj kulturnoj baštini cijeloga kraja, odnosno običajima, pjesmama, plesovima i igrama.

Foto: Bljesak.info / Ivo Sušac Bronđa

''Kroz knjigu sam osim dijela koji se odnosi na selo i društvo, predstavio i cijeli jedan opus običaja, igara, plesova i pjesama iz naše tradicije cijele regije, odnosno onoga što čini identitet našeg naroda. Po meni je ova knjiga jako dobar temelj za daljnje proučavanje'', rekao je za Bljesak.info Ivo Sušac Bronđa.

Foto: Bljesak.info / Posjetitelji na promociji knjige

Promocija je održana u sklopu manifestacije ''Trebižaćko kulturno ljeto'', a upriličena je u prostorijama u Stare školi u Trebižatu.

Uz autora Ivu Sušca Bronđu, o knjizi su govorili Milica Pehar, Ivo Miro Jović i Vedran Vidović.

Foto: Bljesak.info / Sto godina kulture u Trebižatu predstavljeno kroz knjigu

Predstavljanje knjige glazbenim su dijelom uveličali članovi HKUD-a ''Seljačka sloga'' Trebižat, kao i mlade čuvarice kulturne baštine te gangaši iz Čapljine.

Kopirati
Drag cursor here to close