Barbarizam?!

Stevović: Kusturica napravio stravičan napad na kulturu i povijest Trebinja

Kultura / Flash | 15. 06. 2012. u 10:40 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Emir Kusturica napravio je stravičan napad na kulturu i povijest Trebinja, rušeći utvrđenja stara više od 100 godina bagerima, uz svesrdnu podršku lokalnog klera i lokalne vlasti, ocijenio je danas u izjavi Feni predsjednik Alternativnog kluba Trebinje Blažo Stevović.

- Da Kusturica ne stoji sam iza ovog barbarizma potvrđuju mi pozivi na uzdržanost iz najužeg rukovodstva vladajuće stranke u RS-u, kao i sinoćnji iznenadni poziv da se ja, Blažo Stevović, obratim povodom svega medijima u RS-u, što bi samo po sebi značilo izdaju mojih principa. Paradoksalno je da oni koji moje izjave kao disidenta ne objavljuju od 2006.godine hoće sada da ih objave. Vjerojatno misle da stojim iza "trebinjske bune" i ostalih buna, koje svesrdno podržavam, kao što je ona u Banjoj Luci, kaže Stevović.

Naglašavajući da on ne stoji iza ovih "buna", Stevović poručuje Rajku Vasiću, izvršnom sekretaru vladajućeg SNSD-a, da ne stoje ni lideri opozicijskih stranaka, DP-a i PDP-a, Dragan Čavić i Mladen Ivanić.

- No, neću da ulazim u prljave barbarske duše Kusturice i njegovih mentora od Grigorija, Dodika, Ćuka, Koštunice, Tadića i drugih. Oduševljen sam narodom, a naročito mladima, koji su i jučer i danas i sutra spremni da kažu Kusturici, Grigoriju, Dodiku, i Ćuku "Ne"!, kaže Stevović.

Naglašava da je jutros s odvjetničkim timom do 10 sati pokušavao stupiti u kontakt sa Slobodanom Raduljom, pravobraniteljem Republike Srpske, ali nije uspio.

- Bilo kako bilo, Emir Kusturica, koji ima očiglednu "zaleđinu", morat će na sud. Valjda postoji sud i za Emira Kusturicu, dobitnika Ordena "Svetog Save". Molim sve pripadnike nevladinih organizacija i ostale građane da mirno sudjeluju na braniku svoga grada i ne dozvole nikakav upliv tzv. političara u akcije zaštite kulturno-povijesnog naslijeđa našeg drevnog Trebinja. Hvala i komšijama Bošnjacima koji su unijeli novu injekciju odvažnosti u zaštiti našeg grada. Došlo je vrijeme da zajedno možemo sve, poručuje Stevović.

Kopirati
Drag cursor here to close