Srebrenica Drina Euro

Srebrenica će biti kandidat za Europski grad kulture 2024. godine

Naglašava da postoji mogućnost da kandidatura za Europski grad kulture ide u partnerstvu sa jednim austrijskim gradom.
Kultura / Flash | 12. 03. 2018. u 17:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Austrijski institut za tehnologiju i Institut za strukturalni razvoj prezentirat će Master plan ''Srebrenica Drina Euro - Region i Srebrenica Euro - Region Europski grad kulture 2024".

Ispred Austrijskog instituta za tehnologiju, Alexandar Petritz rekao je da su koristi Master plana višestruke, a krajnji cilj je kandidatura Srebrenice za Europski grad kulture 2024. godine.

''Srebrenica će biti centar svega. Unutar Master plana mi gledamo koje segmente treba jačati za uspješnu kandidaturu. U okviru plana kandidature imaćemo suradnju i sa susjednom zemljom, te na taj način imamo euro regiju. Iz Europske unije će podržavati takve regije. Cilj je stvoriti jaku ekonomiju i radna mjesta. Kandidatura za Europski grad kulture ili Grad mira su instrumenti kojima se jača sam grad, ali i investicije u grad'', kazao je Petritz koji je mišljenja da Srebrenica ima velike šanse da postane Europski grad kulture.

Naglašava da postoji mogućnost da kandidatura za Europski grad kulture ide u partnerstvu sa jednim austrijskim gradom.

Načelnik Općine Srebrenica Mladen Grujičić kaže da će Master plan biti od koristi za razvoj Općine, ali i privlačenja investitora da ulažu u taj grad.

''Mi smo optimisti i želimo da budemo takvi. To je pokazalo da moramo gledati u budućnost. To se vidi na terenu. Vjerujem da ćemo imati šanse kada je u pitanju Master plan. Nije u pitanju samo Srebrenica, nego regija. Mi kao takvi imamo šta da ponudimo i bit ćemo konkurencija većim gradovima koji apliciraju za Europski grad kulture 2024. godine'', istaknuo je Grujičić.

Kopirati
Drag cursor here to close