Od 1. do 3. kolovoza

Spremni za WHFest? Bogdan otkrio što vas čeka!

Jedan od organizatora festivala, hrvatski glumac, inače Širokobriježanin, Goran Bogdan kazao je kako ovaj festival odavno "postaje ozbiljan i relevantan" i da je to festival stvaralaštva koji traje već 17 godina i nastoji se širiti.
Kultura / Flash | 31. 07. 2019. u 12:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sedamnaesto izdanje West Herzegowina Festa (WHF) započet će u četvrtak, 1. kolovoza u Širokom Brijegu gdje će do subote, 3. kolovoza posjetiteljima ponuditi mnogobrojne zanimljive sadržaje. 

Prvu večer festivala, koji će se održavati u novouređenom parku "Sajmište" pored rijeke Lištice, nastupit će Parni Valjak, drugu Galija i Who See, a treću Prljavo Kazalište. 

Jedan od organizatora festivala, hrvatski glumac, inače Širokobriježanin, Goran Bogdan kazao je kako ovaj festival odavno "postaje ozbiljan i relevantan" i da je to festival stvaralaštva koji traje već 17 godina i nastoji se širiti.  

"Pored glazbenog, filmskog i književnog dijela, ove godine smo uveli jednu novotariju a to je da se likovni dio počeo nalaziti u natjecateljskoj konkurenciji, naši umjetnici će kroz tri dana stvarati svoja djela i na kraju će biti ocijenjeni", kazao je Bogdan i napomenuo kako ove godine u glazbenom dijelu stiže i jedna umjetnica iz Walsa. 

"Festival svake godine sve više raste, kao da se odmetnuo nekako od nas samih. Ni mi se nismo u početu nadali da bi mogli doseći ovakvu razinu, i može reći da postajemo poprilično relevantan festival", rekao je Bogdan dodavši da će ove godine svi autori koji su ušli u konkurenciju boraviti na festivalu. 

Za ovogodišnje izdanje WHF-a prijavilo se ukupno 526 autora koje je po riječima Bogdana bilo vrlo teško selektirati u užu konkurenciju. 

"Oni su glavna okosnica festivala, a kao šlag na tortu stižu koncerti poznatih glazbenih bendova", kazao je. 

Inače, sami početak ovog festivala veže se za 2002. godinu kada je skupina prijatelja, među kojima se nalazio i Bogdan, odlučila napraviti festival, a ideja je bila da se svake naredne godine festival održava u drugom hercegovačkom gradu. Međutim, WHF je već godinama "stacioniran" na dobro poznatoj lokaciji uz rijeku Lišticu. 

Kopirati
Drag cursor here to close