Detaljan program

Spremni za West Herzegowina Fest?

Na natječaj West Herzegowina Festa prijavilo se 526 autora. U glazbenom dijelu stiglo je 110 prijava bendova, u filmskom 98 kratkih filmova, u likovnom dijelu željelo se natjecati 55 likovnih umjetnika, a na natječaj za kratku priču prijavila su se 2
Kultura / Flash | 01. 08. 2019. u 14:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sedmo izdanje West Herzegowina Fest počet će u četvrtak, 1. kolovoza,  a traje do subote 3. kolovoza u Širokom Brijegu.  Prvi dan festivala nastupit će Parni Valjak, drugi dan koncerte će održati Galija i Who See, dok će festival zatvoriti Prljavo kazalište.

Na natječaj West Herzegowina Festa prijavilo se 526 autora. U glazbenom dijelu stiglo je 110 prijava bendova, u filmskom 98 kratkih filmova, u likovnom dijelu željelo se natjecati 55 likovnih umjetnika, a na natječaj za kratku priču prijavila su se 263 autora.

Foto: Bljesak.info / s prošlogodišnjeg festivala

Autorima koje selektori festivala odaberu za program u konkurenciji osiguran je smještaj sva tri dana trajanja festivala. Također su osigurani putni troškovi, besplatan ulaz sve tri festivalske večeri, te sudjelovanje u radionicama, tribinama te predstavljanjima knjiga, istaknuli su organiztori.

Nagradu za najbolji film osigurao je Eronet, najbolji bend nagradit će Jägermeister, a Levi’s odabrati i nagraditi najbolji styling, UniCredit Bank nagradit će likovnog umjetnika, a pokrovitelj natječaja za kratku priču je portal Bljesak.info.

Ulaznice

Cijena ulaznice za festival iznosit će 10 konvertibilnih maraka. Ulaznica nema u preprodaji i mogu se kupiti isključivo na ulazu na festival. Trodnevne festivalske ulaznice ne postoje.Ulaz za najmlađe je besplatan.

Ulaznice se kupuju na ulazu u prostor festivala i, nakon kupovine ulaznice, posjetitelju se stavlja festivalska narukvica. Molimo posjetitelje da narukvice ne trgaju, režu ili na bilo koji način oštećuju jer u protivnom prestaju biti važeće, istaknuli su organizatori.

Žiri

O najboljima na West Herzegowina Festu će odlučiti žiri kojeg čine zvučna i značajna imena iz svijeta umjetnosti.

Ovogodišnji žiri u likovnom dijelu čine velikan moderne umjetnosti Braco Dimitrijević, profesor širokobriješke Akademije Svetislav Cvetković te crnogorski umjetnik Zdravko Delibašić.

Glazbeni žiri čine slikar i glazbenik Ivica Propadalo, glazbenik Ivan Huljić te Zlatko Gall, koji će u sklopu festivala predstaviti i svoju knjigu ”Splitska dica”, koja govori o splitskoj glazbenoj sceni.

Filmski žiri čine redatelj i scenarist Nevio Marasović, sveučilišni profesor i veliki poznavatelj filma Ivo Čolak te hrvatska glumica Klara Mucci.

O najboljim kratkim pričama odlučivat će makedonska književnica Rumena Bužarovska, mostarski književnik Marko Tomaš te pisac Almin Kaplan iz Stoca.

Detaljan program festivala pogledajte u nastavku:



Kopirati
Drag cursor here to close