16. i 17. prosinca

Spremni za prvi mostarski strip vikend?

Kultura / Flash | 14. 12. 2016. u 10:22 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U organizaciji Kluba MOSTRIP, u Mostaru će se 16. i 17. prosinca održavati Prvi mostarski strip vikend. Prvi dan festivala proći će u otvaranju striparnice Tarantula u Centru II i neformalnom druženju s gostima, dok je otvaranje striparnice predviđeno za 18 sati.

Drugi dan manifestacije održavat će se u Hrvatskom domu Herceg Stjepan Kosača. Službeno otvaranje festivala je planirano za 12 sati, dok će izložba radova gostujućih crtača i burza stripa biti otvoreni već u 10 sati. Drugi dan festivala je predviđen za predstavljanje udruge Klub MOSTRIP, tribine, crtanje gostujućih autora za posjetitelje, izložbe radova gostujućih crtača, predstavljanje strip izdanja, te nagradnu igru.

Zatvaranje festivala predviđeno je za 20 sati, a na štandu udruge bit će postavljen i određen broj stripova kojim će biti darovani najmlađi posjetitelji.

Cilj je festivala, trenutno marginalizirani strip, predstaviti kao jedan vrlo interesantan, šaren i ekspresivan medij te kao granu umjetnosti.

Gosti ovogodišnjeg festivala su Enis Čišić (Sarajevo), Milorad Vicanović Maza (Laktaši), Renato Vladimir Renki (Gradac) i Dražen Kovačević (Beograd).

Kopirati
Drag cursor here to close