Pomoć mladima

SPKD 'Prosvjeta' osniva Fond za stipendiranje

Vlaški je istaknuo da je "Prosvjeta" aktivna u svim segmentima.
Kultura / Flash | 03. 01. 2019. u 14:18 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Srpsko prosvjetno kulturno društvo (SPKD) "Prosvjeta" namjerava u budućnosti osnovati Fond za stipendiranje učenika osnovnih i srednjih škola te studenata - najavio je danas u Sarajevu predsjednik Društva Savo Vlaški. 

On je, na konferenciji za medije posvećenoj najavi Božićnog koncerta, govorio i o aktivnostima Društva koje su u planu te naglasio da želja da se pomogne mladima postoji od ranije, uz opasku da tu uvijek postoji problem nedostatka sredstava, a sada je Upravni odbor donio odluku o formiranju Fonda za stipendiranje. 

Vlaški je istaknuo da je "Prosvjeta" aktivna u svim segmentima. Tako, između ostalog, organizira značajne izložbe u suradnji s Umjetničkom galerijom BiH, a može se pohvaliti i bogatom izdavačkom djelatnošću. 

- Sudjelujemo na Sajmu knjiga u Beogradu, gdje smo prošle godine ušli u pet najboljih izdavača u regiji - ustvrdio je Vlaški, podsjetivši da Društvo izdaje i časopis "Bosanska vila". 

Također je u pripremi i Vaskršnji koncert koji će biti održan u Domu Oružanih snaga BiH. 

Kako je istaknuo predsjednik "Prosvjete", nastoji se svake godine poboljšati i podići nivo rada Društva, a također suradnici i autori "Prosvjete" pripadnici su svih nacionalnosti. 

Kopirati
Drag cursor here to close