Promocija

''Soba za nikoga'' Donne Ares: Knjiga lišena patetike i lažnih nada

Kultura / Flash | 19. 02. 2016. u 07:22 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Knjiga "Soba za nikoga“ autorice Azre Kolaković - Donne Ares, u kojoj je bh. pjevačica opisala svoju borbu s karcinomom, promovirana je sinoć u Bugojnu.

Knjigu su predstavili novinarka Azra Karalić, profesor bosanskog jezika i književnosti Senada Milanović, i dr. Šefika Bajrić, specijalist ginekologije i akušerstva.

Odlomke iz knjige čitala je Jasmina Mlaćo-Durek, a promociju su nastupom uveličale članice Vokalnog ansambla Bugojno.

Ovo je knjiga koja je, kako je rečeno, lišena svih lažnih moraliziranja, ali i lažnih nada. Autorica je u njoj lišila sebe i sve nas patetike, samosažaljenja i potrebe sažaljenja. Ovo je dokaz njene borbe, hrabrosti i istrajnosti osobe koja se ne predaje.

Azra Kolaković odlučila je razbiti tišinu i predrasude, podijeliti s nama svoje iskustvo, objasniti nam detaljno s čime se susreću oboljeli, kako da lakše riješe neke situacije, kako da se bore, a ne poriču bolest, rečeno je na promociji.

Pružila je, također, priliku porodicama oboljelih da shvate što im treba u teškim trenucima, na što su posebno osjetljivi, što im smeta a što ih, možda, može usrećiti.

Na promociji je istaknuto i da je autorica svojom knjigom odškrinula vrata pričama o našem zdravstvenom sustavu, njegovim manama i potrebi reforme.

Kopirati
Drag cursor here to close