Treći dan Mediteran film festivala

Snažne priče i domaći autori za treći festivalski dan

Treću večer naglasak je i na Domaćim autorima. Tomislav Bubalo i Zdenko Jurilj donose nam kratki dokumentarac ‘Zatvoreno’.
Kultura / Flash | 27. 08. 2021. u 11:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dokumentarci iz progama 'U Fokusu' odličan su uvod u treći dan Mediteran Film Festivala. Projekcije kreću već od 15 sati u dvorani kina Borak.

'3 logična izlaza' libanonskog redatelja Mahdi Fleifela otvaraju program u konkurenciji. Od 17 sati na programu su i film talijanskih redatelja Antonia Spana 'Amuka – Buđenje kongoanskih farmera' i Giulia Tonincellia 'Glup, naivan i sretan'.

Konkurencija donosi i dokumentarac 'Posljednja vrpca iz Bosne', španjolskog redatelja Alberta Sole, te talijanske redatelja Federica Cammarata'Salvo' i Michelu Pennetta 'Moje tijelo'.

Od 23 sata u programu si i 'Obrad' redatelja Branislava Milatovića iz Crne Gore i 'Plima crvenog mjeseca' španjolca Loisa Patina.

MFF Fora donosi dugoočekivani nastavak hita kuće Warner Bros iz 1996. i NBA zvijezde Michaela Jordana, u kojem njegov nasljednik LeBron James upada u animirani 'Looney Tunes' film i okuplja crtanu ekipu da odigra košarkašku utakmicu i spasi svog sina. Film 'Space Jam: Nova Legenda' prikazujemo u 19 i 30 na Otvorenom kinu.

Hrabar i društveno angažirani dokumentarac 'Kolektiv', kojeg kritika svrstava u Novi val rumnunjske kinematografije, Mediteran Film Festival prikazuje u partnerstvu s mrežom HBO Adria.

Priča redatelja Alexandera Nanaua, o razotkrivanju korpucije unutar zdravstvenog sustava u Rumunjskoj, predstavlja kritiku i sliku ne baš sjajnog društva i državnog sustava uopće. Na programu Otvorenog filma ljubitelji snažnih priča gledaju ga u 21 sat.

Treću večer naglasak je i na Domaćim autorima. Tomislav Bubalo i Zdenko Jurilj donose nam kratki dokumentarac ‘Zatvoreno’.

Film je snimljen u Hercegovini, a prikazuje vrijeme od prvog do posljednjeg vala koronavirusa, kada je virus ovu regiju, kao i ostale dijelove svijeta, zatvorio.

Rađen je u produkciji širokobriješke kuće Kadar, a premijerno će biti prikazan na ovogodišnjem Sarajevo Film Festivalu u programu BH FILM.
Podsjećamo, 22. Mediteran Film Festival, čiji je generalni pokrovitelj HT Eronet, trajat će do subote 28. kolovoza u Širokom Brijegu.

Ulaz na sve projekcije je besplatan.

Kopirati
Drag cursor here to close