Očuvanje tradicije

Smotrom folklora završeno Livanjsko kulturno ljeto

Na središnjem trgu u Livnu izmjenjivali pjesma i ples društava koja su, svako na svoj način, predstavili kraj iz kojeg dolaze.
Kultura / Flash | 09. 08. 2021. u 10:24 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: FENA/Mario Lončar / Završeno Livanjsko kulturno ljeto

Međunarodnom smotrom folklora "Kad zapivam niz livanjsku stranu", koja je održana u nedjelju na ljetnoj pozornici u Gradskom parku u Livnu, završena je manifestacija Livanjsko kulturno ljeto.

Nazočne su uime organizatora pozdravili predstavnik domaćeg društva KUD Tribanj Župa Bila iz Livna Jure Semren i ministrica znanosti, prosvjete, kulture i sporta Hercegbosanske županije Gordana Nakić, koji su u svom obraćanju čestitali i zahvalili svim kulturno umjetničkim društvima koji su se opredijelili na očuvanje baštine, tradicije i kulture koja se donose kroz ljepotu folklora.

Potom su se na središnjem trgu u Livnu izmjenjivali pjesma i ples društava koja su, svako na svoj način, predstavili kraj iz kojeg dolaze, a nastupili su KUD Tribanj Župa Bila Livno, KUD Rudine Vidoši Livno, KUD Kamešnica Podhum Livno, HKUD Topola Nadioci Vitez, HKD Napredak Busovača, KUD Naši korijeni Bistrica Žepče, HKUD Mokro iz Širokog Brijega i HKUD Sveti Marko Vionica Čitluk.

Inače, Međunarodna smotra folklora pod nazivom "Kad zapivam niz livanjsku stranu" održana je pod pokroviteljstvom gradonačelnika Livna Darka Čondrića i Vlade Hercegbosanske županije.

Kopirati
Drag cursor here to close