Festival komedije

'Smijeh je lijek' u Sarajevu

Kultura / Flash | 31. 03. 2016. u 08:22 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Festival komedije ''Smijeh je lijek'', njegovo 20. izdanje, bit će održan od 1. do 6. travnja na sceni Centra za kulturu Sarajevo, pod pokroviteljstvom Općine Centar.

Javna ustanova Centar za kulturu Sarajevo, čiji je osnivač Općina Centar, jedina je institucija u Sarajevu koja organizira ovakve susrete što na jednom mjestu okupljaju kazališne umjetnike iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije.

Prvog dana festivala, u petak 1. travnja, na programu su ''Međuigre 0-24'' u izvedbi poznatog bh. glumca Zijaha Sokolovića koji kazuje mnoštvo njegovih razmišljanja o naizgled nevažnim stvarima u životu.

U subotu, 2. travnja ljubitelji komedije imat će priliku pogledati monodramu ''Mora od odmora'' Rijada Gvozdenovića, humorističku ispovijest muža po povratku sa godišnjeg odmora.

''Menjamo žene'' naslov je komedije koju će u ponedjeljak, 4. travnja izvesti glumci beogradskog Teatra smeha ''Prizor''. Tekst i režiju uradio je Rade Vukotić po brodvejskom hitu ''I love my wife''.

U utorak, 5. travnja na programu je predstava ''Budala na večeri'' u izvedbi glumačkog ansambla Narodnog pozorišta Tuzla. Ovogodišnji festival komedije ''Smijeh je lijek'' zatvorit će poznati zagrebački komičar, scenarist i glumac Željko Pervan stand up komedijom ''Na rubu Europe''.

Kopirati
Drag cursor here to close