Uz paljenje badnjaka

Služenjem liturgije u Sabornom hramu čapljinski pravoslavci dočekali Božić

Kultura / Flash | 07. 01. 2016. u 00:53 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Paroh čapljinski Marko Gojačić služio je noćas u Sabornom hramu Vaznesenja Gospodnjeg u Čapljini ponoćnu božićnu liturgiju. Na služenju liturgije okupilo se oko 200 vjernika iz čapljinske općine, a među njima bio je veliki broj mladih.

U 23:30 sati ispred crkve uz molitvu su naloženi badnjaci, nakon čega je uslijedio vatromet, a onda su se vjernici zajedno sa parohom uputili u crkvu gdje je služena liturgija.

Paroh Gojačić je u svojoj božićnoj poruci istaknuo kako se dijete Krist rodi na današnji dan skromno, u štali Betlehemskoj, a njegovo rođenje značilo je početak našeg spasenja.

''Svim kršćanima želim da povodom Božića u svojim srcima osjete radost, mir i ljubav, jer jedino ako u srcu imamo te tri stvari imat ćemo radost u našim životima. Neka ovaj Saborni hram Vaznesenja Gospodnjeg u Čapljini bude mjesto našeg okupljanja i života, mjesto traženja zajedništva i mira'', poručio je Gojačić u svom govoru.

Svim pravoslavnim vjernicima u Čapljini, Hercegovini i svijetu poželio je čestit i blagoslovljen Božić.

''Ovim putem, kao paroh čapljinski, ispred crkvene općine Čapljina svim pravoslavnim vjernicima sa ove parohije želim da božićne praznike i Kristovo rođenje dočekaju u miru i ljubavi, uz tradicionalnu čestitku - mir Božji, Hristos se rodi. Vaistinu se rodi'', ističe za Bljesak.info paroh čapljinski Marko Gojačić.

Kopirati
Drag cursor here to close