Jedan je senad

Slobodna Bosna objavila 1000-ti broj

Kultura / Flash | 28. 12. 2015. u 20:19 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bosanskohercegovački tjednik Slobodna Bosna objavljuje jubilarni 1000. broj čije će izdanje biti u prodaji od 29. prosinca.

Senad Avdić, glavni i odgovorni urednik Slobodne Bosne, koja u novom izdanju redovno izlazi od kolovoza1995. godine, kazao je za Fenu da će biti puno iznenađenja u tisućitom broju i da je tiskan na 130 stranica.

''Mislim da je u ovom razdoblju najveće postignuće to da smo proširili prostor slobode javnog govora. Otvorili smo naše stranice za različita mišljenja i pozicije, nismo izdali profesionalne osnove i smatram da smo na izvjestan način doprinijeli cjelokupnoj demokratizaciji našeg društva'', rekao je Avdić.

Govoreći o budućnosti tiskanih medija, Avdić je ocijenio da je vrlo turobna i da je danas vrlo teško razvijati se na tržištu.

''Kada smo krenuli s izdavanjem magazina prije više od 20 godina naša naklada je bila veća nego danas. Bitno je kako će se printani mediji prilagoditi tehnološkom napredku. MenI je žao jer sam ja dijete printanog novinarstva i svi mi koji radimo u Slobodnoj Bosni smo manje više došli iz tog miljea. Zabrinut sam za budućnost svega onoga što je na kioscima jer smo jednostavno neravnopravni u virualnoj bitci s portalima'', dodao je Avdić.

Za jubilarno izdanje Slobodne Bosne, kako je izdvojio Avdić, govori poznati književnik, esejista i intelektualac Slobodan Blagojević, zatim napravljen je paralelni intervju s dvojicom bardova bh. sporta Ivicom Osimom i Bogdanom Tanjevićem.

Također, za novogodišnji broj Slobodne Bosne intervju je dao predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović, a o novinarstvu među ostalima govori novinarski bard Goran Milić.

DVOSTRUKI JUBILEJ 'SB': Ne propustite najbolju novinu ikada!

Kopirati
Drag cursor here to close