''Brijeg Široki slavno ti je ime''

Širokobriježani uživali u izvornim tradicijskim napjevima zapadne Hercegovine

Težište večeri bilo je posvećeno izvornim tradicijskim napjevima Širokog Brijega i zapadne Hercegovine.
Kultura / Flash | 11. 08. 2018. u 08:43 Bljesak.info
Kopirati

U petak, 10. kolovoza, u večernjim satima održana je manifestacija večer folklora i kulturne baštine pod nazivom ''Brijeg Široki slavno ti je ime''.

Manifestacija je održana prigodom obilježavanja Dana grada i blagdana Velike Gospe na Trgu širokobrijeških žrtava.

Težište večeri bilo je posvećeno izvornim tradicijskim napjevima Širokog Brijega i zapadne Hercegovine.

Na manifestaciji je nastupilo 16 folklornih skupina s područja Širokog Brijega, Mostara, Ljubuškog, Posušja, i Gruda, a na istoj se predstavilo izvorno narodno stvaralaštvo zapadne Hercegovine u pjesmi, plesu, kao i tradicijska glazbala.

Od društava nastupili su: KUD "Ganga" Široki Brijeg, HKUD „Brda“ Izbično, HKUD „Crnašnica“ Knešpolje, HKUD „Blaćani“ Biograci, HKUD „Sveta Ana“ Ljuti Dolac, HKUD „Crnač“, HKUD „Kočerin“, HKUD „Herceg Stjepan“ Blagaj-Buna, Posuški gangaši „Jure Tomić i ekipa“, Gangaši iz Gruda „Mile Sesar i ekipa“, Ljubuški gangaši „Željko Keža i ekipa“, Posuški gangaši „Žaer i ekipa“, Gangaši iz Dužica „Ćipa i ekipa“, Posuškig angaši „Jure Begić i ekipa“, Ledinački gangaši „Iko Alpeza i ekipa“, Rakitski gangaši „Jusić i ekipa“.

Organizatori manifestacije su Grad Široki Brijeg i KUD Ganga Široki Brijeg.

Kopirati
Prikaži komentare
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.