Večer za zavičaj

Širokobriješka večer u Zagrebu

Kultura / Flash | 04. 12. 2016. u 12:09 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Uz moto "Čovjek bez zavičaja je kao stablo bez korijena" i "Samo su obitelj i zavičaj nezamjenjivi" 2. prosinca u restoranu Gastro Globus na Zagrebačkom velesajmu, u organizaciji Zavičajne zajednice Široki Brijeg u Zagrebu, održana je još jedna "Širokobriješka večer" u Zagrebu, priopćili su danas organizatori.

''Ova je i svjedočanstvo čvrstog prijateljstva dva grada koja volimo istim žarom, Zagreba i Širokog Brijega, no prije i iznad svega ova večer je večer zajedništva hrvatskog naroda u RH i BiH'', kazao je predsjednik Zavičajne zajednice Široki Brijeg u Zagrebu Zdenko Kraljević.

Tijekom večeri prikazan je dokumentarni film o povijesti izgradnje crkve i samostana na Širokom Brijegu "110 godina nove crkve na Širokom Brijegu".

Gvardijan samostana fra Tomislav Puljić se ovom prilikom zahvalio organizatorima jer je humanitarni dio večeri namijenjen upravo obnovi i rekonstrukciji crkve, koja je, uz to što je duhovno središte i zaštićeni spomenik kulture u BiH.

Gosti na ovogodišnjo Širokobriješkoj večeri su mogli uživati i u video izložbi Široki Brijeg "Priča o gradu u 100 slika" koju su pripremili Širokobriježani Grgo Mikulić, Marko Mandić i Tomislav Bubalo.

Prvenstvena svrha organiziranja ovakvih susreta je međusobno duženje, upoznavanje, pomaganje i zadržavanje povezanosti Širokobriježana i prijatelja sa svojim rodnim gradom – Širokim Brijegom i Hercegovinom, istaknuli su ogranizatori.

Na večeri se okupilo skoro 700 uzvanika, Širokobriježana, njihovih prijatelja i gostiju kako iz BiH tako i iz Republike Hrvatske.

Kopirati
Drag cursor here to close