Trg širokobrijeških žrtava

Široki Brijeg: Položeni vijenci i održana molitva za pobijene franjevce i puk

Ispod križa, koji je simbol muke i smrti, položeni su vijenci i zapaljene svijeće za sve hrvatske žrtve stradale u Drugom svjetskom ratu i poraću
Kultura / Flash | 05. 02. 2019. u 11:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U utorak su na Trgu širokobrijeških žrtava povodom 7. veljače, Dana sjećanja na pobijene franjevce i puk, položeni vijenci i zapaljene svijeće za sve stradale žrtve Širokog Brijega i Županije Zapadnohercegovačke.

Grad Široki Brijeg je donio Odluku o obilježavanju 7. veljače Danom sjećanja na pobijene franjevce i puk, a Županija Zapadnohercegovačka Odluku o proglašenju 7. veljače Danom sjećanja – spomendana - na žrtve komunističkog zlosilja u Županiji Zapadnohercegovačkoj.

Ispod križa, koji je simbol muke i smrti, položeni su vijenci i zapaljene svijeće za sve hrvatske žrtve stradale u Drugom svjetskom ratu i poraću, stoji na službenoj stranici Vlade Županije Zapadnohercegovačke.

U ime Grada Širokog Brijega vijence su položili: gradonačelnik Miro Kraljević, predsjednik Gradskog vijeća Vinko Topić i predsjednik Povjerenstva za obilježavanje i uređivanje grobišta Širokog Brijega Pero Kožul; u ime Županije Zapadnohercegovačke: predsjednik Vlade Zdenko Ćosić, predsjednik Skupštine Ivan Jelčić i fra Miljenko Mića Stojić, vicepostulator ''Vicepostulature postupka mučeništva fra Leo Petrović i 65 subraće'' te u ime Hrvatskog narodnog sabora član Predsjedništva HNS-a i ministar hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Mladen Begić, voditelj Odjela za Drugi svjetski i Domovinski rat HNS-a Ilija Vrljić i u ime Hrvatskog memorijalno – dokumentacijskog centra Hrvoje Mandić.

Uz nazočnost predstavnika županijske i gradske izvršne i zakonodavne vlasti, kao i predstavnika udruga proizišlih iz Domovinskog rata, intonirana je hrvatska himna ''Lijepa naša'' te održana kratka molitva koju je predvodio vicepostulator ''Vicepostulature postupka mučeništva fra Leo Petrović i 65 subraće'', fra Miljenko Mića Stojić.

Kopirati
Drag cursor here to close