Balkanske mućke

Sedam predstava na 11. međunarodnom festivalu komedije "Mostarska liska 2013."

Kultura / Flash | 15. 05. 2013. u 10:14 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Međunarodni festival komedije 'Mostarske liske' biti će otvoren sutra 16. svibnja u Narodnom pozorištu u Mostaru predstavom 'Balkanske mućke'.

Po prvi put u povijesti ovog festivala 'Mostarske liske', jedan od tri najbolja festivala komedije u Europi, imaju službenu selekciju.

"Ove godine mostarskoj publici bit će ponuđene kazališne predstave s dobrim tekstovima - čista žanrovska komedija, budući da su vremena u kojima živimo previše teška da bismo eksperimentirali s tragikomedijama i sarkazmima", rekla je Dragana Bošković, selektorica Festivala na današnjoj konferenciji održanoj u Narodnom pozorištu.

Festival je do sada tradicionalno bio u mjesecu travnju, ali zbog financijskih razloga festival je pomjeren za svibanj.

''Iz financijskih razloga smo prologirali festival za ovaj mjesec. Kako mi se sada čini, ovo su bolji uvjeti za našu publiku, ugodnije je i ljepše, nije hladno, ne kisne nam, bar smo se potrudili da uradimo nešto'', rekao je Šemsudin Gegić direktor MFK 'Mostarska liska'.

Na festivalu će se predstaviti predstave iz BiH, Srbije, Makedonije, Hrvatske i Crne Gore, te domaćini, Narodno pozorište Mostar koje će premijerno prikazati predstavu 'Balkanske mućke'.

Uz 'Balkanske mućke', predstave u konkurenciji su 'Lari Tompson' Dušana Kovačevića, u režiji Sulejmana Kupusovića i produkciji Narodnog pozorišta Tuzla; 'Glumice i to' Dunje Fejdić, u režiji Dunje Fejdić, Ivane Horvat, Petre Kurtele i Amande Prenkaj u produkciji Kazališta KNAP, Zagreb, Hrvatska; 'BOSIN/SIN/I SOKINA/ĆERKA' Milice Konstantinović, redatelj Jug Radivojević i produkciji Zvezdara teatra Beograd, Srbija; Molierov 'Tartif' u režiji Nermina Hamzagića i produkciji Narodnog pozorišta Sarajevo; 'Ah, ljubov moja', autorska predstava Koleta Angelovskog, na temu turskih TV serija, u produkciji Teatra komedija, Skopje, Makedonija; te A. P. Čehov 'Prosidba i medvjed u jednom činu' redateljica Danijela Radovanović i produkciji Crnogorskog narodnog pozorišta Podgorica, Crna Gora.

Nagrade će pored žirija medija i žirija publike dodijeliti i stručni žiri kojeg čine glumci Snežana Savić, Kaća Dorić, te Zijad Gračić.

Festival će koncertom 23. svibnja zatvoriti mostarska grupa 'Zoster'.

Sve predstave počinju u 20h, a organizatori kažu da za predstave vlada ogromni interes.

Kopirati
Drag cursor here to close