Trebinje

Salkić, Dedović, Mušić: Sigurnost Bošnjaka u istočnoj Hercegovini dobra

Kultura / Flash | 26. 02. 2016. u 16:47 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Muftija mostarski Salem Dedović istaknuo je da je sigurnost povratnika Bošnjaka na područje Trebinja i drugih istočnohercegovačkih općina na sasvim zadovoljavajućem nivou, kao i njihovo organiziranje vjerskih prava.

Dedović je danas novinarima u Trebinju rekao da postoje pitanja koja kao i sve druge građane interesuju i Bošnjake, a to su ostvarivanje ekonomskih prava - zaposlenja, pitanje socijalne sigurnosti, ali i ona koja se odnose na učešće Bošnjaka u lokalnim strukturama vlasti.

Nakon sastanka sa potpredsjednikom Republike Srpske Ramizom Salkićem i predsjedavajućim Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH (FBiH) Edinom Mušićem u sjedištu Medžlisa Islamske zajednice u Trebinju, Dedović je istaknuo da je poruka iseljenicima da ne prodaju svoju imovinu, da ostanu vjerni svojim korijenima, kućama i gradovima odakle su otišli, te da nastoje organizirati svoj život na ovom prostoru.

Muftija je posebno dobrom ocijenio suradnju Muftijstva i Eparhije na području Hercegovine, ističući da je razumijevanje na uzlaznoj putanji, a istaknuo je i dobru suradnju sa gradom Trebinjem.

Salkić je istaknuo da Bošnjaci žele suživot u razumijevanju i toleranciji u svim općinama Istočne Hercegovine, kao i da imaju status ravnopravnih građana na ovom području.

Dogovoreno je i da u narednom periodu predstavnici povratničkih zajednica iz Istočne Hercegovine pripreme prioritetne projekte važne za njihov život i povratak na ova područja i da ih i pošalju resornim ministarstvima.

Mušić je rekao da područje Istočne Hercegovine i Hercegovačko-neretvanska županija u velikom mjeri imaju dodirne točke, zajedničke ciljeve i interese, te da je veoma važno da postoji sinergija u podizanju kvaliteta života svih građana na ovim prostorima.

On je istaknuo da će Bošnjaci intenzivirati aktivnosti i po pitanju politike na ovim prostorima, naglašavajući kako je nerealno da imaju kandidata za gradonačelnika Trebinja, ali da će, svakako, imati svoje kandidate za Skupštinu grada, navodi Srna.

Kopirati
Drag cursor here to close