Blagdan

Reis IZ u BiH čestitao Uskrs i Vaskrs: Potrebni su nam dobrosusjedski odnosi

Kultura / Flash | 15. 04. 2017. u 07:02 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovni uputio je čestitku Nadbiskupu vrhbosanskom kardinalu Vinku Puljiću povodom kršćanskog blagdana Uskrsa. U čestitki reisu-l-uleme Kavazovića stoji:

"Vaša Eminencijo, kardinale Puljiću,

upućujem Vama i svim katolicima u Bosni i Hercegovini čestitke u povodu katoličkog blagdana Uskrsa, želeći da ga provedete u sreći i blagostanju.

U ovim vremenima kada se nepovjerenje širi kao glavna odrednica međuljudskih odnosa želim s Vama podijeliti poruku iskrenog prijateljstva i dobrosusjedskih odnosa kao zaloga naše bolje budućnosti.

Mi Bošnjaci muslimani s vama kao i sa našim susjedima pravoslavcima dijelimo radost vašeg velikog blagdana u zajedničkoj nama domovini. Uz molitve Uzvišenom da nam podari mir i blagostanje primite moje najiskrenije čestitke ovim radosnim povodom Vama i Vašim vjernicima", kaže se u čestitki Reisu-l-uleme.

Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovni uputio je čestitku Episkopu zahumsko-hercegovačkom i primorskom vladiki Grigoriju povodom nastupajućeg pravoslavnog blagdana Vaskrsa. U čestitki reisu-l-uleme Kavazovića stoji:

"Vaša Eminencijo, episkope Grigorije,

u ime Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini i u svoje osobno želim da najveći pravoslavni blagdan Vaskrs, blagdan ljubavi i radosti, vjernici pravoslavne vjere proslave sa svojim najbližim u krugu obitelji, prijatelja i susjeda.

Mi Bošnjaci muslimani s vama kao i sa našim susjedima katolicima dijelimo radost vašeg velikog blagdana kao što smo to činili stoljećima dijeleći zajedničku domovinu i oslanjajući se jedni na druge kao dobre susjede.

Uz molitve Uzvišenom da nam podari mir i blagostanje primite moje najiskrenije čestitke ovim radosnim povodom Vama i Vašim vjernicima", kaže se na kraju čestitke Reisu-l-uleme.

Kopirati
Drag cursor here to close