eMTeeM u Bugojnu

''Različitost – da ili ne?'' na SolidArt -u

Tijekom ljeta, mladi iz Dječjeg pozorišta Eko Art, Mostarskog teatra mladih i DIS teatra Banjaluka su primjenom teatarskih tehnika istraživali položaj i status marginaliziranih skupina.
Kultura / Flash | 04. 08. 2019. u 08:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ansambl Mostarskog teatra mladih nalazi se u Bugojnu gdje sudjeluje u nastavku aktivnosti u okviru projekta „SolidArt - solidarnost i razumijevanje kroz umjetnost“: primijenjeni teatar kroz izložbe, performanse, predstave i razgovore.

Tijekom ljeta, mladi iz Dječjeg pozorišta Eko Art, Mostarskog teatra mladih i DIS teatra Banjaluka su primjenom teatarskih tehnika istraživali položaj i status marginaliziranih skupina i kreirali sadržaje kojima žele o njima progovoriti i pobuditi solidarnost.

Projekt „SolidArt - solidarnost i razumijevanje kroz umjetnost“ kojeg implementira Dječje pozorište Eko Art u partnerstvu s Udruženjem Leptir Bugojno, mlade ljude iz triju zajednica potiče na zajedničko kreativno stvaralaštvo, s posebnim osvrtom na prava i položaj ranjivih skupina.

SolidArt se sastoji iz dva dijela: dok se u prvom dijelu među mladima iz različitih sredina razvija solidarnost i razumijevanje, posebno potreba i prava ranjivih skupina, drugi dio projekta je posvećen zagovaranju prava i osvještavanju javnosti o marginaliziranim skupinama, putem javnog prikazivanja kroz tri SolidArt festivala u Banjaluci, Bugojnu i Mostaru.

Foto:PR / eMTeeM u Bugojnu

Na osnovu zajedničke inicijative Predsjedništva BiH i glavnog tajnika Ujedinjenih nacija (UN), kao i prepoznate potrebe za stvaranjem prostora za dijalog i promociju suživota u BiH, Tim UN-a u BiH pod vodstvom rezidentne koordinatorice UN-a i u suradnji s Predsjedništvom BiH je razvio projekt pod nazivom „Dijalog za budućnost: Promoviranje društvene kohezije i raznolikosti u Bosni i Hercegovini “ kojeg zajednički provode UNESCO, UNICEF i UNDP.

Ove aktivnosti podržane su u sklopu projekta „Dijalog za budućnost“ koji implementiraju UNESCO, UNDP i UNICEF u partnerstvu s Predsjedništvom Bosne i Hercegovine. Projekat „Dijalog za budućnost” se financira sredstvima Ureda Ujedinjenih nacija za podršku izgradnji mira / Fonda za izgradnju mira (PBF).

Kopirati
Drag cursor here to close