Info servis

Radost dolaska ramazana podijelili s građanima Mostara

Kultura / Flash | 03. 06. 2016. u 14:49 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Podjelom slatkiša, balona i kratkih poruka aktivisti Info-servisa Medžlisa IZ-a Mostar danas su na prigodan način ispred Karađoz-begove džamije podsjetili prolaznike i građane Mostara na početak ramazanskog posta.

''Na ovaj način želimo da s našim sugrađanima podijelimo radost dolaska najodabranijeg mjeseca u islamu, da vjernike podsjetimo na blagodati posta, a onim građanima koji neće postiti da uputimo poruke mira'', kazala je jedna od aktivistkinja Info-serisa Merima Isić.

Info servis će tijekom mjeseca ramazana realizirati niz značajnih kulturno-vjerskih i rekreativnih programa, te su pozvali sve mlade da im se pridruže u planiranim događajima.

''Želja nam je da tijekom mjeseca ramazana napravimo jedinstvenu i dostojanstvenu atmosferu. Planirali smo zajedničke iftare, posjete povratničkim mjestima i džematima, predavanja i ugodna druženja'', dodala je Isić.

Radom Info servisa rukovodit će mladi mostarski imam Arnel ef. Demirović, a većina programa bit će realizirana u ambijentu bivše Roznamedžijine medrese i cafe slastičarni „Divan“.

Kako je istakao ef. Demirović, mladi će se u tom ambijentu, praktično, moći družiti od iftara do sehura, od kraja do početka posta budući da je Medžlis IZ-e teravih namaz u Roznamedžijinoj džamiji prilagodio potrebama i sklonostima mladih.

Programi za mlade bit će realizirani još i u Studentskom hotelu, te u Sjevernom logoru.

Kopirati
Drag cursor here to close