Na sljedećoj sjednici GV

Radoslav Dodig dobit će ulicu u Ljubuškom

''Inicijativa će ići već na slijedećoj sjednici Gradskog vijeća'', rekao je gradonačelnik Ljubuškog Vedran Markotić.
Kultura / Flash | 02. 08. 2021. u 08:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Radoslav Dodig dobit će ulicu u Ljubuškom'', najavio je gradonačelnik Ljubuškog Vedran Markotić, prilikom predstavljanja nove knjige pokojnog Radoslava Dodiga, Homo criticus.

''Inicijativa će ići već na slijedećoj sjednici Gradskog vijeća'', dodao je Markotić, javlja Radio Ljubuški.

Predstavljanje knjige održano je u prostoru franjevačkog samostana sv. Ante na Humcu, u organizaciji Udruge hercegovačka kulturna baština Bilig.

Riječ je o drugoj posthumno predstavljenoj knjizi mr. sc. Radoslava Dodiga, djelu u kojem su predstavljeni autorovi članci objavljivani u časopisu Status u razdoblju od 2002. do 2014.godine.

O autoru i knjizi govorili su prof. Ivan Vukoja, dr. fra Andrija Nikić i dr. Ivo Lučić.

Prisutne je pozdravio humački gvardijan fra Dario Dodig, a okupljenima se obratio i prof.dr. Ante Čuvalo ispred udruge Bilig, koji se, između ostalih, zahvalio Ivanu Vukoji, Aniti Milićević i Tomislavu Primorcu na pomoći pri pripremi ovog izdanja.

Mr. sc. Radoslav Dodig (Prolog, 6. travnja 1954. – Ljubuški, 17. lipnja 2016.), hrvatski arheolog, filolog i novinar. Široj javnosti poznat je kao dvostruki pobjednik Kviskoteke. Veliku je ljubav gajio prema povijesti i arheologiji, bavio se politikom, a radio je kao novinar i kolumnist u BiH.[

Kopirati
Drag cursor here to close