UWC

Putujuća izložba “Ljudsko lice sarajevske Hagade i univerzalna poruka njene priče” stiže u Mostar

Kultura / Flash | 20. 04. 2017. u 08:01 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U petak, 21. travnja 2017. godine NVO “Benevolentia” u suradnji s Koledžom ujedinjenog svijeta u Mostaru predstavlja putujuću izložbu “Ljudsko lice sarajevske Hagade i univerzalna poruka njene priče” , koja govori o sarajevskoj Hagadi, židovskom iluminiranom kodeksu nastalom u XIV vijeku.

Otvaranje izložbe će se održati u 12:00 sati u prostorijama Koledža ujedinjenog svijeta u Mostaru.

Projekt želi upoznati javnost sa sarajevskom Hagadom, te ukazati na značaj i ulogu koju sarajevska Hagada ima za pripadnike židovske zajednice, ali i na njen značaj za sve ostale građane Bosne i Hercegovine, jer govori o bogatoj kulturnoj tradiciji BiH, opstanku u teškim vremenima, te prenosi poruku mira, tolerancije i poštovanja kulturnih vrijednosti.

Izložba u Mostaru će predstaviti sedam panoa, koje su izradili učenici Međunarodnog nastavnog programa Gimnazije u Banja Luci. Panoi predstavljaju priču o Hagadi, o povijesti židovske zajednice u BiH, značaju Hagade, kao i njenom nastanku.

Do sada je izložba predstavljena u Banja Luci, Bihaću, Prijedoru, Brčkom i Sarajevu, a nakon Mostara putuje u Trebinje i Višegrad.

Izložba je otvorena za javnost u prostorijama Koledža ujedinjenog svjijeta u Mostaru od 21. travnja do 5.svibnja 2017.

Kopirati
Drag cursor here to close