Kosača

Putujuća izložba ''Anne Frank'' stiže u Mostar

Kultura / Flash | 15. 03. 2016. u 14:41 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Putujuća izložba ''Anne Frank – Historija, Istorija, Povijest za danas'' na trideset i dva panela donosi brojne detalje iz života židovske djevojčice i njezine obitelji s kraja Drugog svjetskog rata, ali i aktualizira pitanje ponovne pojave nacističke ideologije u suvremenom svijetu - stiže u Mostar, priopćeno je.

Izložba “Anne Frank – Historija, Istorija, Povijest za danas” službeno će biti otvorena u HD “Herceg Stjepan Kosača” 17. ožujka 2016. godine u 13:00 sati.

Ulaz je besplatan, a izložba će biti otvorena za posjetitelje od 17. ožujka do 1. travnja, radnim danima u razdoblju od 09:00 sati do 19:00 sati u Hrvatskom domu “Herceg Stjepan Kosača” u Mostaru.

Postavka ''Anne Frank – Historija, Istorija, Povijest za danas'' će, nakon Mostara, biti prikazana i u drugim gradovima u Bosni i Hercegovini.

Izložba se realizira u okviru projekta ''Historija, Istorija, Povijest – Lessons for Today'' kojeg implementira Kuća Anne Frank u suradnji s Inicijativom mladih za ljudska prava u BiH i fondacijom Humanost u akciji BiH, a pod pokroviteljstvom Europske unije.

Projekt je regionalnog karaktera te uključuje i Otvorenu komunikaciju (Srbija), Hrvatsku edukacijsku i razvojnu mrežu za evoluciju sporazumijevanja – HERMES (Hrvatska) i Omladinski obrazovni forum (Makedonija).

Kopirati
Drag cursor here to close