Domazeti

Pučkim veseljem završeni Dani svetog Nikole Tavelića u Raškoj Gori

Prije pučkog veselja, služena je sveta misa i položen je vijenac ispred spomen obilježja za sve poginule Raštegorce.
Kultura / Flash | 15. 07. 2019. u 12:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zadnjeg dana kulturne manifestacije ''Dani Sv Nikole Tavelića u Raškoj Gori'', koju organizira Ekološka udruga Raška Gora, upriličeno je polaganje zajedničkog vijenca ispred spomen obilježja svim žrtvama Raške Gore u proteklim ratovima.

Fra. Ivan Ivanda služio je svetu misu, nakon koje je druženje Raštegoraca, njihovih prijatelja i gostiju nastavljeno na platou između crkve i etno-doma.

''Manifestaciju Dani sv. Nikole Tavelića u Raškoj Gori, organiziramo treću godinu zaredom. Želja nam je da postane tradicionalna i siguran sam da ćemo tako i nastaviti. Dugo godina smo radili na ostvarivanju osnovnog preduvjeta za održavanje ovakvog događaja, a to je izgradnja prostornog kapaciteta etno-doma ''Ante Toni Pehar''. Tako se cilj projekta povezuje s našim trajnim naporima od osnutka, za revitalizaciju i oživljavanje ovog kraja", rekao je predsjednik Udruge Oto Pehar u svom obraćanju okupljenima.

Foto: PR / Dani Sv Nikole Tavelića u Raškoj Gori

Na kraju se u ime Udruge zahvalio svima koji su prepoznali trud i rad eko udruge, svim članovima udruge, pojedincima, izvođačima i svima onima koji su sudjelovali u organizaciji proslave.

Uslijedilo je pučko veselje do kasnih sati uz bogat kulturno-zabavni program. Program manifestacije vodio je Boris – Boka Damjanović.

U programu su nastupili:
- Glazbena skupina “Pelegrin”,
- HKUD Goranci,
- HKUD Herceg Stjepan Blagaj – Buna,
- Mara Šunjić, usna harmonika i
- guslar Božo Marić.

Više fotografija i dva videa možete pogledati na Facebook stranicama Udruge Raška Gora

Kopirati
Drag cursor here to close