Zanimljiv program

Prvi festival antifašizma 'Jablanica 2016'

Kultura / Flash | 20. 07. 2016. u 11:21 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U organizaciji društva 'Josip Broz - Tito' i SABNOR-a Jablanica, na platou muzeja 'Bitke za ranjenike na Neretvi', bit će održan prvi festival antifašizma 'Jablanica 2016'.

Festival će trajati od 22. do 24. srpnja, a u okviru toga biti će upriličeni glazbeni koncerti, filmske projekcije i večer poezije.

Ozren Islamović, tajnik SABNOR-a Jablanica, kazao je Feni kako je cilj tog festivala da se skrene pažnja na sve češće pojave fašizma, ne samo u BiH, već u cijeloj regiji, koji se, kako Islamović kaže, sve više javno izražava.

''Vjerujemo da ćemo ovim festivalom antifašizma skrenuti pažnju mladima kako bi spoznali osnovne vrijednosti antifašizma, te da će festival vremenom preći u tradiciju. Na festivalu će glazbenici, glumci, pjevači dati i predočiti svoju viziju antifašizma, a pored toga, prisutni će imati priliku pogledati i revolucionarne filmove, kao i poslušati revolucionarnu poeziju. Za kraj festivala planirana je predstava 'Oda radosti', koju će izvesti Mostarski teatar mladih 1974'', istaknuo je Islamović.

Kopirati
Drag cursor here to close