JU Radimlja i UG Neveš

Promocija Stoca u Srbiji

Prezentirana je bogata kulturno-povijesna materijalna i nematerijalna baština općine Stolac kroz prezentacije domaćih jela, običaja, folklora i turističkih potencijala.
Kultura / Flash | 16. 10. 2018. u 15:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predstavnici J.U. Radimlja i U.G. Neveš su od 11. do 14. listopada boravili u radnoj posjeti Općini Bač u Srbiji. Ovoga puta, Bač je bio domaćin Međunarodnog projekta 5. susreta članica Mreže „I care for Europe...“

I na ovom susretu prezentirana je bogata kulturno-povijesna materijalna i nematerijalna baština općine Stolac kroz prezentacije domaćih jela, običaja, folklora i turističkih potencijala.

Foto: PR / Prezentirana je bogata kulturno-povijesna materijalna i nematerijalna baština općine Stolac 

Opći cilj projekta je razvijanje osjećaja za europski identitet i teritorijalnu jedinstvenost, a sve kroz dijeljenje zajedničkih vrijednosti, povijesti i kulture između korisnika koji dolaze iz četiri različite europske zemlje.

Predstavnici Općina Stolac i Čapljina iz Bosne i Hercegovine, Općina Rakovica i Grada Raba iz Hrvatske, Općina Aquileia i Recanati i Grada Tarcenta iz Italije, te predstavnici općine Piran iz Slovenije tijekom četiri dana susreta imali su priliku upoznati se s bogatom materijalnom i nematerijalnom kulturnom baštinom Bača i njegove okolice.

Slogan ovogodišnjeg projekta „Naše današnje europske tradicije su migrirajuće kulture prošlosti“, što je i poveznica s nizom aktivnosti koje su ove godine slavile europsku, nacionalnu, regionalnu i lokalnu raznoliku kulturnu baštinu. Naime, 2018. godina je godina Europske kulturne baštine.

''Ovim putem zahvaljujemo domaćinima, Općini Bač, kao i nositelju projekta AdriaicGreeNetu na lijepom druženju, razmjeni iskustava i  prilici za planiranje budućih zajedničkih projekata'', stoji u priopćenju J.U. Radimlja .

Kopirati
Drag cursor here to close