Kulturni razvoj bh društva

Promocija časopisa 'Librum' na Mostarskom ljetu

"Prvi broj časopisa predstavlja početni korak, a naša želja je da izlazi svake naredne godine, te da pronađe put do svojih čitatelja.''
Kultura / Flash | 15. 07. 2021. u 09:13 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U okviru manifestacije "Mostarsko ljeto 2021" u Narodnoj biblioteci Mostar (odjeljenje Luka), večeras u 20 sati bit će održana promocija časopisa "Librum” god 1/broj 1.

Časopis će promovirati direktor Narodne biblioteke Mostar Rasim Prguda, mr. Nusret Omerika te Slađana Škoro, dipl.bibliotekar. Moderator će biti profesorica Anisa Mujić, dok će u glazbenom dijelu programa nastupiti Adnan Pajević.

Zadatak ovog časopisa je da dadne skroman doprinos kulturnom razvoju bosanskohercegovačkog društva, kao i obogaćivanje kulturnog prostora novim stručnim i naučnim informacijama, te diseminacija i primjena već postojećeg znanja.

"Prvi broj časopisa predstavlja početni korak, a naša želja je da izlazi svake naredne godine, te da pronađe put do svojih čitatelja. Svjesni smo da nam je 2020.godina donijela niz neugodnosti koje smo, možemo reći, dobro savladali, ali nadamo se da će nam 2021.godina donijeti mnogo uspjeha i nove pobjede.

Zadatak časopisa 'Librum' također je da na jednom mjestu skupimo postignuća Narodne biblioteke Mostar u jednoj godini, te da ta postignuća ostanu dugoročno zabilježena", priopćili su organizatori.

Kopirati
Drag cursor here to close