Glazbeno-scenski spektakl

Prepuna Pecara na snimanju ''Lijepom našom'' u Širokom Brijegu

Kultura / Flash | 02. 12. 2015. u 23:49 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U srijedu je u prepunoj dvorani Pecara u Širokom Brijegu održano javno snimanje glazbeno-scenskog spektakla Hrvatske radio-televizije ''Lijepom našom - Mostovi kultura''. Emisija će se prikazivati na programu HRT-a u dva termina i to 12. i 19. prosinca.

U programu su uz nekoliko širokobrijeških kultuno-umjetničkih društava nastupile vokalne skupine, klape, tamburaški sastavi te poznati glazbenici.

''Lijepom'' našom se snima već 18 godina, a u tom razdoblju u Širokom Brijegu su bili 1997. godine kada je emisija snimana ispred crkve na Brijegu te je to ujedno bilo i prvo snimanje ove emisije izvan Republike Hrvatske. Drugi put emisija ''Lijepom našom'' snimana je 2004. godine na stadionu Pecara.

Uz Jolu, Alena Nižetića, Zorana Begića, Hrvatska kulturno-umjetnička društva ‘Hercegovac’, ‘Mokro’, ‘Brda’, ‘Blaćani’, ‘Vrila’, ‘Biloševica’ i ‘Kočerin’ nastupili su još i Etnoglazbena skupina ‘Sinovi Hercegovine’, guslar i diplar Jure Miloš, Mate Anić i prijatelji, Tamburaški sastavi ‘Širokobriješki dukati’, ‘Tamburaši s kamena’, ‘Mokarski tamburaši’, ‘Geraši’ i ‘Fijaker’, klape ‘Diva’ i ‘Dobrkovići’, zatim klape Rišpet, ‘Drača’, ‘Narenta’, ‘Trebižat’ i ‘Signum’, Ansambl ‘Bonaca’, Ivo Jurić, Monija Jarak, Mario Zovko, Ivana i Ivica Bago, Veljko Rašić, Zorica Andrijašević – Donna i Frenky.

Kopirati
Drag cursor here to close