Ostavio trag

Preminuo srbijanski novinar i urednik Dragoljub Žarković

Dragoljub Žarković, novinar i dugogodišnji glavni urednik tjednika "Vreme", preminuo je u srijedu u Beogradu u 69. godini.
Kultura / Flash | 05. 02. 2020. u 14:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dragoljub Žarković, novinar i dugogodišnji glavni urednik tjednika "Vreme", preminuo je u srijedu u Beogradu u 69. godini.

Dragoljub Žarković rođen je 1951. godine u Beogradu, gdje je i diplomirao na novinarskom smjeru Fakulteta političkih znanosti. Prije "Vremena" bio je novinar i urednik u novinskim kućama "Politika" i "Borba", priopćila je redakcija "Vreme".

Bio je radijski komentator Slobodne Europe (1993-1998), surađivao je s WDR-om (Njemački narodni radio) i povremeno pisao za niz listova u Europi (talijanska Republica, austrijski Standard). Usavršavao se u SAD-u kao gost Udruženja američkih urednika, piše Srna.

Autor je više televizijskih emisija i projekata i dobitnik mnogih novinarskih nagrada, a skoro osam godina je bio kolumnist dnevnog lista "Blic".

Bio je prvi predsjednik Udruženja profesionalnih novinara Srbije iz kojeg je kasnije nastalo Nezavisno udruženje novinara Srbije i počasni član više međunarodnih medijskih asocijacija.

Godine 2016. objavio je "Naprednu knjigu" s podnaslovom "Godine uspona Aleksandra Vučića", a 2018. godine dodijeljena mu je nagrada za životno djelo, u povodu Dana Udruženja novinara Srbije, prenose srbijanski mediji.

Kopirati
Drag cursor here to close