U 95. godini života

Preminuo legendarni Stan Lee

Stan Lee, legendarni strip autor, preminuo je u ponedjeljak, 12. listopada u 95. godini života.
Kultura / Flash | 12. 11. 2018. u 20:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Stan Lee, legendarni strip autor, koji je definirao Marvel Universe preminuo je u ponedjeljak, 12. listopada u 95. godini života, prenosi The Wrap.

Surađujući sa Steveom Ditkom i Jackom Kirbyjem, Lee je šezdesetih godina prošlog stoljeća napravio Marvel Universe revoluciju.

On je bio dio legendarne Marvelove kuće još od samih početaka, kada su se zvali Timely Comics, a sa novim pristupom stripovskim superherojima počeo je sa "The Fantastic Four" timom heroja.

Rođen je 1922. godine u New Yorku, a karijeru je počeo u Bronxu 1939. godine, kao srednjoškolac. Tijekom šezdesetih godina kreirao je mnogobrojne Marvelove naslove - zbog kojih je postao veleposlanik Marvela i čovjek koji je strip i svijet stripa doveo na velika vrata u mainstream kulturu SAD-a i svijeta, piše N1.

Sedamdesetih godina postao je javno lice Marvela, sinonim za ovaj žanr kulture, od kojih su svakako najpoznatiji Spiderman, X-Man, Black Panther i brojnih drugih ostvarenja proizašlih iz Marvelove radionice stripova i filmova.

Kopirati
Drag cursor here to close