Odlazak glumice

Preminula Celeste Holm

Kultura / Flash | 15. 07. 2012. u 19:26 S.S.
Kopirati

Celeste Holm, plavuša koja je stekla slavu na Broadwayu u komadu "Oklahoma" i dobila Oscara za najbolju žensku sporednu ulogu u filmu "Džentlmenski sporazum" preminula je danas u 95. godini. Norveškog porijekla, Celeste je imala prvi nastup na kazališnim daskama 1936. godine i postala poznata glumica na Broadwayu.

Na filmu je debitirala 1946. godine i dobitnica je Oscara 1947. za najbolju sporednu ulogu u filmu "Džentlmenski sporazum". Celeste je također i dobitnica Zlatnog globusa za najbolju sporednu ulogu, a imala je i dvije nominacije za Oscara, 1949. i 1950. godine.

Holm je kao rijetko koja glumica na vrhuncu filmske slave napustila Hollywood i vratila se kazalištu, ali se i dalje povremeno pojavljivala na filmu.

Tijekom svoje karijere imala je više od stotinu filmskih i televizijskih uloga. Celeste Holm je bila jedna od ambasadorki UNICEF-a i uprkos poodmakloj dobi nastupala je i snimala filmove, a posljednji film "Driving me Crazy" je snimila 2008. godine.

Kopirati
Prikaži komentare
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.