Ružno mače

Premijera 'Mačeta': Pred Lutkarskim kazalištem stvarno je bolje vrijeme

Kultura / Flash | 25. 03. 2017. u 20:10 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pred Lutkarskim kazalištem Mostar stvarno su, kako su i sami najavili, bolji dani. Dokaz tomu je večerašnja premijera predstave 'Ružno mače' koju je, po tekstu Katarine Arbanas, režirao Filip Eldan.

Riječ je o svojevrsnoj verziji Ružnog pačeta, što tematski što naslovom, kroz koju će se malim gledateljima okušati skrenuti pozornost na to kako netko drugačiji ne zaslužuje da ga se odbaci.

Malenog komorana odbije njegov ''brat'' mačić zbog čega se ptica koja si je umislila da je mačka, daje u potragu za nekim drugom.

I sama autorica ove priče rekla je kako je pokušala dočarati priču o obitelji, različitosti i ljubavi, a redatelj Eldan naglasio je i želju da su se štapnim lutkama i teatrom sjena željeli vratiti težnji svakog lutkarskog teatra, a to je oživjeti lutke, kroz čin animacije i postizanje iluzije nekog drugog života.

U predstavi igraju Marta Haubrich, Ivana Radić , Tibor Oreč i Ivan Nevjestić, a na premijeri su se, osim djece i njihovih roditelja pojavili i glumci iz drugih mostarskih kazališnih kuća kako bi podržali kolege lutkare u novom projektu.

Nedavno je u intervjuu za portal Bljesak.info ravnateljica Lutkarskog kazališta Ružica Bošković rekla kako je na ovoj predstavi radio vrlo mlad tim ljudi koji su izašli s umjetničke akademije te kako su se u ovoj mostarskoj kazališnoj kući ipak uspjele riješiti neke stvari.

Subotnja premijera pokazala je kako se stvari mogu uspješno riješiti i da je pred mostarskim lutkarima, ali i njihovoj maloj publici, neko novo, bolje vrijeme.

Kopirati
Drag cursor here to close