Poezija

Predstavljeno stvaralaštvo Pere Pavlovića

Kultura / Flash | 19. 04. 2017. u 11:22 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U sklopu književnih susreta Društva hrvatskih književnika Herceg Bosne, danas je u Mostaru predstavljeno književno stvaralaštvo Pere Pavlovića.

O Pavlovićevom književnom djelu govorila je Marina Kljajo-Radić, dok je voditelj programa bio književnik Ivan Baković.

Tom prigodom je istaknuto kako je Pavlović uvršten u više pjesničkih antologija, u školsku lektiru i čitanke te da piše književne i likovne kritike, osvrte, prikaze, kulturološke i novinske članke.

''Ne mogu definirat današnji status pjesnika u našem društvu, ali mogu reći da je to časna profesija'', kazao je Pavlović, dodajući da je poezija kraljica umjetnosti.

Po njegovim riječima, pjesnici danas ne pišu zbog materijalnih razloga već zbog duhovnog zadovoljstva.

Pjesnik uspijeva u svom poziv tek kada pjesma dođe do čitatelja, smatra Pavlović te ističe kako je najveći dio svog stvaralaštva posvetio ljekovitom bilju mediteranskog područja te usavršio niz vlastitih recepata za dobivanje raznih ljekovitih pripravaka krema, čajeva, ulja, masti i sl.

Pero Pavlović rođen je 1952. godine u Gradcu kod Neuma. Do sada je objavio 32 knjige. Dobitnik je Šimićeve nagrade za knjigu "Nebeske latice". Također je nagrađen prigodnom nagradom "Zvonimir Golob", a dobitnik je i književne nagrade "Neretvanska maslina". Svoje književne uratke autor vrlo često objavljuje u raznim listovima i književnim časopisima.

Književna srijeda upriličena je u Otvorenoj čitaonici Društva hrvatskih književnika Herceg Bosne u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače.

Kopirati
Drag cursor here to close