TOMISLAVGRAD

Predstavljena monografija: "Pet hrvatskih kraljevskih gradova"

Kultura / Flash | 06. 07. 2016. u 10:16 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U sklopu duhovno kulturne manifestacije Dani sv. Nikole Tavelića, u dvorani županijske Skupštine u Tomislavgradu sinoć je predstavljena monografija "Pet hrvatskih kraljevskih gradova".

Predstavljena monografija na 175 stranica govori o bogatoj povijesti Knina, Solina, Biograda, Nina i Tomislavgrada, hrvatskih kraljevskih gradova koji su u siječnju prošle godine potpisali Povelju o prijateljstvu i suradnji.

O monografiji i njezinom nastanku su govorili predsjednik OV Tomislavgrad Mate Kelava u svojstvu koautora knjige, saborski zastupnik, a donedavno i gradonačelnik Grada Solina Blaženko Boban, gradonačelnik Grada Knina Nikola Blažević te načelnik općine Tomislavgrad Ivan Vukadin.

Predstavljači su izrazili zadovoljstvo što je monografija izašla iz tiska te se nadaju njenom proširivanju i dopunjavanju u budućnosti.

Također je naglašena potreba daljnje suradnje ovih gradova s posebnim osvrtom na zajedničke projekte koji će se financirati iz predpristupnih fondova Europske unije.

Na kraju predstavljanja, općinski načelnik Ivan Vukadin je gostima iz RH uručio prigodni dar – repliku spomenika kralju Tomislavu koji se nalazi u centru Tomislavgrada kao spomen-obilježje svim poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu.

Kopirati
Drag cursor here to close