književni prvijenac

Predstavljen 'Fratar koji nije šutio'

Kultura / Flash | 13. 10. 2016. u 08:24 I.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sinoć je dvorana zagrebačkog kina „Forum“ Studentskog doma Stjepan Radić na Savi bila dupkom ispunjena posjetiteljima koji su željeli nazočiti predstavljanju knjige „Nisam šutio – otvoreno o crkvi, politici i društvenim događanjima“ fra Marija Knezovića, člana Hercegovačke franjevačke provincije, trenutačno na dužnosti župnika u Župi svetog Petra i Pavla na Kočerinu.

Ovaj hercegovački franjevac odlučio je premijeru svog književnog prvijenca imati upravo u Zagrebu, mjestu u kojem je praktički započelo njegovo aktivno djelovanje u crkvi i društvu. Bio je jednim od osnivača Zavičajnog kluba hercegovačkih studenata (ZKHS) u Zagrebu. Još kao student počinje surađivati s brojnim medijima u kojima i danas možemo pročitati njegove osvrte na svakodnevne događaje. Upravo su ti osvrti temelj koji je iznjedrio spomenutu knjigu.

U ugodnom ozračju kina Forum o književnog prvijencu fra Marija Knezovića govorili su mons. Ivan Miklenić, glavni urednik Glasa Koncila, te profesori, njegovi zemljaci, dr. Božo Skoko i dr. Nino Raspudić. Ulomke iz knjige čitao je njegov nećak i mladi društveni aktivist Marijan Knezović te mlada kazališna umjetnica Lucija Dujmović, dok je u glazbenom dijelu programa nastupio Luka Balvan. Program je vodila Tanja Popec.

„Hvala članovima ZKHS, našim studentima, predstavnicima ZK Posušje. Hvala predstavnicima grada Zagreba, Studentskoga centra, Sveučilištu u Zagrebu, prorektorima, dekanima, predstavnicima brojnih medija. Hvala braniteljima i njihovim generalima, hvala mojim fratrima i bogoslovima iz Dubrave. Hvala izaslaniku Predsjednice. Hvala mojoj braći i njihovim obiteljima. Hvala svima koji su u tolikom broju došli i kazali da i oni ne žele šutjeti. Bogu hvala za predivnu večer!“, poručio je fra Mario Knezović u svojoj poruci zahvale na Facebooku.

Nakon zagrebačke premijere, uskoro slijede promocije knjige u Posušju, Širokome Brijegu, Mostaru, Tomislavgradu, Splitu, Sarajevu itd. Cjelokupan prihod od prodaje knjige bit će namijenjen za izgradnju sobe za potrebne studente novog studentskog doma u Mostaru.

Kopirati
Drag cursor here to close