Kupusović u Mostaru

Predstave istaknutog bh. redatelja spremne za mostarsku publiku

Kultura / Flash | 24. 04. 2013. u 13:08 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Istaknuti bh. redatelj Sulejman Kupusović, nakon aktivnog rada na pet premijernih izvedbi u bh. teatrima tijekom ove umjetničke sezone, u sljedećem  će razdoblju s nekoliko predstava gostovati na nizu kazališnih festivala u BiH i Hrvatskoj.

Kupusović je potvrdio Feni da će tako s predstavom "U Zvorniku ja sam ostavio svoje srce" Abdulaha Sidrana, koja je premijerno izvedena na sceni Kamernog teatra 55, 7. svibnja gostovati na Međunarodnom festivalu Mostarsko proljeće. Naglasio je da upravo ovaj komad mostarska publika očekuje kao glavni kazališni događaj.

''Slijedi gostovanje na Festivalu bh. drame u Zenici s predstavama "U Zvorniku ja sam ostavio svoje srce" i "Balkanski špijun u Sarajevu" Dušana Kovačevića, a zatim će na Festivalu Mostarska liska gostovati predstava "Lary Tompson" Dušana Kovačevića, koja je premijeru imala u Tuzli'', kazao je on.

Potvrdio je, također, da se prije šest dana vratio s gostovanja po Istri, gdje se tamošnjoj publici predstavio s komadom "Balkanski špijun u Sarajevu".

''Sada nas zovu da gostujemo u Splitu, Šibeniku i Zadru s istom predstavom. Gostovanje u Istri je sjajno prošlo, kritike su pune hvale. Predstavu su nazvali  maestralnom, uz ocjenu da nitko ne zna nasmijati publiku kao Bosanci. Posebno mi je drago da je premijera predstave "Hotel slobodan promet" u Osijeku prošla sjajno, tamo su me po hrvatskim medijima proglasili ex-jugoslovenskim kraljem komedije'', ističe Kupusović.

Za srpanj je predviđeno gostovanje predstave "Balkanski špijun u Sarajevu" i na Festivalu Osječko ljeto u Hrvatskoj.

''Sada ću sa zadovoljstvom da putujem sa svojim glumcima, pet premijera ove godine je zaista dovoljno. Drago mi je da su sve uspješne, ali treba malo i odmoriti'', zaključuje ovaj bh. redatelj.

Kopirati
Drag cursor here to close