Za 2021.

Trnovac, Šendro i mažoretkinje su dobitnici nagrada ''Nijaz Slipičević''

Glasovalo se preko Facebook stranice Fondacije Slipičević u dvije runde. Zabilježen je veliki interes građana Mostara koji su sa skoro 2200 glasova odabrali između šest nominiranih.
Kultura / Flash | 14. 09. 2021. u 10:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

I ove godine su građani Mostara, putem glasovanja na društvenim mrežama birali kome će pripasti prestižna nagrada ''Nijaz Slipičević'', koja se tradicionalno dodjeljuje mladim ljudima koji su ostvarili značajne rezultate u svojim poljima.

Glasovalo se preko Facebook stranice Fondacije Slipičević u dvije runde. Zabilježen je veliki interes građana Mostara koji su sa skoro 2200 glasova odabrali između šest nominiranih.

Mostarski teatar mladih, FC Mostar SG ''Staklorad'' i Univerzitetski Karate Klub "Student" Mostar nisu ušli u finalnu rundu u kojoj su se našle Mostarske mažoretkinje, Elvir Šendro i Jasmin Trnovac.

Dobitnici nagrada ''Nijaz Slipičević'' 2021: Trnovac, Šendro i mažoretkinje

Prvu nagradu ''Nijaz Slipičević'' i najveći broj glasova osvojio je Jasmin Trnovac, kondicijski trener FK Velež i plivačice Lane Pudar, za dovođenje mostarskih sportaša u formu da pronose slavu Mostara na najvišem nivou - u europskim takmičenjima i na Olimpijskim igrama.

Drugu nagradu ''Nijaz Slipičević'' osvojio je Elvir Šendro, mladi profesionalni bokser iz Mostara koji niže pobjede nokautom na svjetskoj sceni, ponos Bokserskog kluba Mostar i reprezentativac BiH s rezultatima u olimpijskom boksu – za nastavak svijetle tradicije mostarskog boksa.

Treću nagradu ''Nijaz Slipičević'' osvojile su Mostarske mažoretkinje, višestruke državne prvakinje, pobjednice internacionalnih mažoret takmičenja i poznate veleposlanice grada Mostara u Europi i svijetu za kontinuiran rad s mladim ljudima i postignute rezultate u proteklih 26 godina djelovanja.

Plaketa ''Nijaz Slipičević'' 2021.

Fondacija Slipičević će i ove godine, po treći put, dodijeliti plaketu „Nijaz Slipičević“ kao posebnu počast onima koji su zadužili Mostar svojim ostvarenim rezultatima. Dobitnik plakete ''Nijaz Slipičević'' za 2021. godinu bit će Salko Pezo, akademski slikar i istaknuti kulturni radnik, za dugogodišnji doprinos razvoju mostarske kulture. Dodjela nagrada bit će održana 20.09.2021. godine u Centru za kulturu Mostar.

Svečanost dodjele nagrada bit će upriličena u ponedjeljak, na dan kada je rođen Nijaz Slipičević, 20. rujna s početkom u 19 sati u mostarskom Centru za kulturu. Svečanost dodjele nagrada pratit će prikladan zabavni program. Ulaz na ceremoniju je slobodan, uz pridržavanje epidemioloških mjera.

Oni koji ne budu mogli doći, moći će pratiti dodjelu preko live streama na Facebook stranici Fondacije Slipičević.

Kopirati
Drag cursor here to close