Afirmiracija žena u umjetnosti

Pozivaju se umjetnice iz BiH za sudjelovanje na prvom WomEmpower festivalu u Mostaru

Iako je riječ o festivalu kojem su fokus žene , poželjne su prijave i sudjelovanje umjetnika i aktivista koji žele biti dio ovog koncepta bez obzira na spol.
Kultura / Flash | 25. 07. 2018. u 11:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Povodom održavanja prvog ''WomEmpower Festivala'' u Mostaru u rujnu  2018. godine, otvoren je poziv za autorice i autore iz Bosne i Hercegovine za sudjelovanje u aktivnostima ovog festivala.

WomEmpower Festival zamišljen je kao platforma kroz koju se osnažuju, umrežavaju i afirmiraju žene u umjetnosti te koji otvara mogućnosti da se kroz različite medije, dijalog, interakciju i istraživanje propituju teme koje se tiču žena i ženskih prava u BiH.

Festival će okupiti umjetnice iz aktivistice iz Mostara, drugih gradova BiH, Berlina i regije koje će učestvovati u razmjeni i kreiranju kulturnih sadržaja u kojima će sudjelovati svi oni koji se prijave na sudjelovanje na Festivalu.

Festival je dio projekta ''Women in Actions'' kojeg implementira Vijeća mladih Grada Mostara uz podršku Street Arts Festival tima.

Iako je riječ o festivalu kojem su fokus žene , poželjne su prijave i sudjelovanje umjetnika i aktivista koji žele biti dio ovog koncepta bez obzira na spol.

Za sudjelovanje se možete prijaviti u slijedećim područjima:

-sudjelovanje na umjetničkoj koloniji, koja će imati i svoj edukativni dio s fokusom na interakciju između sudionika i predavača, te na koncu istraživanje i produkciju zajedničkih i samostalnih radova, koji se bave temom žene u BiH društvu.

- sudjelovanje u izložbi fotografija „Žena u BiH“, koja će ispričati vašu priču o ženi iz vaše okoline, svakodnevnoj heroini i ženi na čije primjeru možemo graditi budućnost. To mogu biti fotografije anonimnih žena kojima se divite ili javne ličnosti koje predstavljaju pozitivan primjer žene lidera,borca za prava ili umjetnice koja svojim radom pomjera granice.

Prijava treba sadržavati :

ime i prezime, kontakt podatke, kratku biografiju , fotografije vaših dosadašnjih radiova . Ukoliko se prijavljujete za sudjelovanje na izložbi fotografija , potrebno je pošaljete fotografiju koja odgovara temi uz kratki opis.

Prijave se šalju putem e- maila  [email protected] do 31.8.2018. godine.

Za sudionice/ke koji budu pozvani na festival iz drugih gradova, bit će osiguran prijevoz, obroci i smještaj tokom trajanja festivala.

Projekt je podržala Veleposlanstvo SAD u Bosni i Hercegovini.

Kopirati
Drag cursor here to close