Čapljina

Poziv građanima - novinarima na aktivizam

''Teme ove radionice bit će model građana–novinara, kreiranje i objavljivanju sadržaja za IMEP.ba, prezentiranje New Voices grantova koji su predviđeni u iznosima od 2.000 do 5.000 dolara''
Kultura / Flash | 22. 01. 2019. u 14:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Otvorena mreža kao partner Centra za promociju civinog društva u realizaciji projekta Jačanja profesionalnih medija u BiH (IMEP), iza kog stoji misija USAID-a u BiH, poziva sve zainteresirane na radionicu za građane-novinare koja će biti upriličena u Čapljini u petak, 25. siječnja u 17 sati u prostorijama restorana Storija (ulica Tasovčići bb).

‘’Teme ove radionice bit će model građana–novinara, kreiranje i objavljivanju sadržaja za IMEP.ba, prezentiranje New Voices grantova koji su predviđeni u iznosima od 2.000 do 5.000 dolara, a razgovarat ćemo i o novinarstvu, o razlici između izvještavanja i pisanja na društvenim mrežama, o tome šta bi mogla biti tema iz lokalne ili šire zajednice’’, poručili su organizatori.

IMEP je petogodišnji USAID-ov program koji podržava nezavisnost medija i slobodu izražavanja u BiH jačanjem održivosti medija, podizanjem kvaliteta medijskog sadržaja, izgradnjom kompetencija novinara, pružanjem pravne podrške medijima i novinarima, kao i aktivnim uključivanjem građana i građanki u medijski prostor, uz snažnu promociju nezavisnih medijskih glasova u BiH. Realiziraju ga CPCD i OM.

 

Kopirati
Drag cursor here to close