Bolji grad

Poziv da Mostar bude grad živih građana

''U Mostaru nije lako živjeti, ni u njemu samom unutra, ni u njemu u odnosu drugih prema Mostaru. Ipak, mi svi živimo u njemu i želimo ga napraviti boljim'', rekla je mostarska profesorica.
Kultura / Flash | 26. 09. 2019. u 14:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Mi smo željeli potaknuti građenje nekog boljeg, novog, prosperitetnijeg, zdravijeg, tolerantnijeg, čišćeg i u svakom smislu sretnijeg Mostara'', rekla je medijima članica Tima Mostar 2024 prof. dr. Selma Raljević s Fakulteta humanističkih nauka u Mostaru.

Rekla je kako ''ništa nije premostivo dok ne postane premostivo i dok se ne premosti''.

''To je naš zajednički i pojedinačni cilj i želja i rad i trud utkan u ovu aplikaciju i cijeli proces koji je iza nas. Put na kojem smo radili predstavlja veliki dobitak za Mostar, za sve nas i sve građane Mostara'', rekla je.

Naglasila je kako ništa nije moguće ostvariti ako u tome ne budemo zajedno

''Ako svi građani Mostara ne sudjeluju zajedno u svemu tome, u procesu građenja nekog novog Mostara, u kojemu je sve premostivo. Zbilja pozivam sve građane Mostara da idemo k nekoj boljoj i pozitivnijoj energiji. U Mostaru nije lako živjeti, ni u njemu samom unutra, ni u njemu u odnosu drugih prema Mostaru. Ipak, mi svi živimo u njemu i želimo ga napraviti boljim.

Pozivam vas da gradimo pozitivniji, bolji Mostar, da to ne bude mrtvi grad nego grad živih građana i živi grad u kojem ćemo imati bolji život!'', rekla je Raljević obraćajući se medijima na konferenciji sazvanoj nakon objave o izboru Europske prijestolnice kulture za 2024. godinu.

 

Kopirati
Drag cursor here to close