Tužna umjetnost

Potresna fotografija Kipa slobode napravljenog od ruševina doma u Alepu

Ova potresna fotografija Kipa slobode napravljenog od ruševina nečijeg doma u Alepu, samo je jedan od dokaza genijalne umjetnosti sirijskog umjetnika Tammama Azzama.
Kultura / Flash | 17. 04. 2018. u 14:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U jeku najnovijih zračnih napada od strane zapadnih snaga na kemijska postrojenja u Siriji, ponovno je na društvenim mrežama u fokus došla žrtva sirijskog naroda, civilnog stanovništva koji pati zbog 'prepucavanja' sirijskog režima i zapadnih sila.

Ova potresna fotografija Kipa slobode napravljenog od ruševina nečijeg doma u Alepu, samo je jedan od dokaza genijalne umjetnosti sirijskog umjetnika Tammama Azzama, piše RTL.

Odavno je podijeljena na društvenim mrežama, no posljednjih se dana ponovno počela dijeliti, s obzirom na nove vojne aktivnosti na tom području.

Ljudi su prvo mislili da je umjetnik napravio fotografiju u Photoshopu, a bili su i u pravu. Kako god bilo, njen značaj zbog digitalne prerade nije ništa manje potresan.

Umjetnik Azzam je ranije i izjavio da Kip slobode u New Yorku ne označava američku politiku već je simbol slobode.

"To je djelo nosilo poruku optimizma unatoč masovnom uništenju svega mogućeg u Siriji... Ali to je bilo davno", dodao je. Azzam je dosad stvorio velik broj u Photoshopu izmanipuliranih fotografija koje prikazuju sukobe u Siriji, kao npr. ove:

Kopirati
Drag cursor here to close