patrijarh Irinej

Posmrtne ostatke Nikole Tesle sahraniti u beogradskom Hramu

Kultura / Flash | 30. 05. 2016. u 17:14 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Njegova svetost patrijarh srpski Irinej danas je, na sastanku sa predsjednikom Srbije Tomislavom Nikolićem, predložio da posmrtni ostaci znanstvenika Nikole Tesle budu sahranjeni u porti Hrama Svetog Save, gdje će mu biti podignut i spomenik.

Na sastanku su analizirane dosadašnje aktivnosti na prikupljanju sredstava za izradu mozaika, kao i pripremnih radnji za postavljanje živopisa u unutrašnjosti Hrama. Patrijarh Irinej naglasio je da je Hram Svetog Save mjesto duhovnog okupljanja Srba i napomenuo da je veoma važno da se svi ujedine u njegovoj obnovi.

Nikolić je istaknuo da je ključni trenutak da se još snažnije u završne radove uključe gospodarstvenici iz Srbije i pojedinci, jer je riječ o obnovi simbola jedinstva i duhovnosti srpskog naroda - Hrama Svetog Save, priopćeno je iz Press-službe predsjednika Srbije.

"Srbija je zahvalna za donaciju Ruske Federacije i pokazanu želju da se financira izrada dijela mozaika", naglasio je Nikolić. On je dodao da je veoma važno da te izvođače radova bira ruska strana, a da nadzor provede komisija formirana pri Sinodu Srpske pravoslavne crkve, prenosi Srna.

Kopirati
Drag cursor here to close