Raškom Gorom

''Posljednji'' na otvaranju kulturne manifestacije ''Dani sv. Nikole Tavelića'' u Raškoj Gori

Kultura / Flash | 05. 07. 2017. u 21:30 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U sklopu manifestacije „Dani Sv. Nikole Tavelića u Raškoj Gori“, koju Eko udruga Raška Gora organizira već tradicionalno i ove godine, u srijedu 5.7.2017. godine, održana je i kulturna manifestacija u kojoj su sudjelovali Dragan Marijanović i Anita Martinac.

Ista je održana u etno domu „Ante Toni Pehar“ u Domazetima, uz nazočnost velikog broja stanovnika Raške Gore i njihovih gostiju. Marijanović je na sebi svojstven način predstavio svoj serijal tekstova o Raškoj Gori pod nazivom: „Raškom Gorom uzduž i poprijeko“. Njegovo predstavljanje i doživljavanje ovog kraja je izazvalo posebno odobravanje i simpatije nazočnih.

U nastavku izrazito lijepe kulturne večeri posebnu pozornost nazočnih izazvala je Anita Martinac, koja je predstavila dva svoja popularna djela, „Medaljon“ i „Posljednji“.

Posebno upečatljivo je bilo njeno uistinu emotivno izlaganje o motivima i razlozima koji su je vodili pri pisanju ovih romana.

Jednako tako Anita svojom neposrednošću i toplinom u izlaganju dospjela i do najdubljih osjećanja svih nazočnih, da proniknu i spoznaju svu istinu i surovost dešavanja koja je prošao hrvatski puk u vremenu i prostoru kojega opisuje u svojim djelima.

Jednom riječju ova večer će ostati u dugom sjećanju svih koji su nazočili ovom kulturnom događaju.
Nakon promocija uslijedilo je prigodno druženje svih sudionika i gostiju do kasnih večernjih sati.

Manifestacija dani Sv. Nikole Tavelića u Raškoj Gori se nastavlja i slijedećih nekoliko dana, a završna će biti nedjelju 9. srpnja 2017. godine od 17 sati i 45 min. Polaganjem cvijeća na spomen obilježje, zatim svetom misom u crkvi, te i velikim pučkim veseljem uz sudjelovanje glazbenika Romea Nikolića i Dade Pandže, Sinova Hercegovine, KUD-ova Goranci, Buna, Sv.Ante Cim, Rodoč i drugih.

Više o manifestaciji pročitajte na linku.

 

Kopirati
Drag cursor here to close