Povjerenje, odgovornost, razumijevanje

Pomirenje kroz kulturno-povijesno nasljeđe

U sklopu projekta Povjerenje, odgovornost, razumijevanje za budućnost održan Trening kulturno-povijesno nasljeđe kao faktor u pomirenju
Kultura / Flash | 26. 10. 2020. u 10:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Inicijativa građanki/na Mostar u okviru projekta Povjerenje, odgovornost, razumijevanje za budućnost u nedjelju 25. 10.2020. godine organizirala je trening pod nazivom Kulturno-povijesno nasljeđe kao faktor u pomirenju.

Trening se sastojao od dva dijela. Prvi dio je obuhvaćao posjetu kulturno-povijesnim znamenitostima Mostra, a drugi dio obuhvaćo je održavanje forum teatra na temu različitosti koje živimo.

Foto: PR USAID

Sudionice edukacije bile su žene različitih životnih dobi iz tri lokalne zajednice Nevesinje, Široki Brijeg i Mostar.

''Aktivnostima u sklopu projekta Pro Budućnost želimo promovirati pomirenje i povjerenje u našim lokalnim zajednicama. Kao vrlo važan segment očuvanja mira jeste ponovno spajanje i upućivanje ljudi jednih na druge'', navodi se u priopćenju.

FOTO: PR USAID

PRO-Budućnost je USAID-ov projekt izgradnje mira i povjerenja među građanima i građankama svih etničkih i vjerskih skupina u Bosni i Hercegovini.

Projekt provodi američka humanitarna organizacija Catholic Relief Services CRS, s partnerima: Caritasom BiH, Institutom za razvoj mladih KULT, Forumom građana Tuzla (FGT), Helsinškim parlamentom građana Banjaluka (hCA) i Međureligijskim vijećem u Bosni i Hercegovini (MRV).

FOTO: PR USAID
Kopirati
Drag cursor here to close